ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Σφοδρές μάχες στο Κραματόρσκ

Ουκρανία: Σφοδρές μάχες στο Κραματόρσκ

Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά φιλορώσων αυτονομιστών στη βιομηχανική ανατολική περιφέρεια της χώρας συνεχίζονταν τα ξημερώματα κοντά στην πόλη Κραματόρσκ, όπως συνεχίζεται και η προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στο Σλαβιάνσκ.


Ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ δήλωσε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους πύργο της τηλεόρασης στο Κραματόρσκ, κοντά στο προπύργιο των ανταρτών της Σλαβιάνσκ όπου χθες μαίνονταν σφοδρές μάχες. Ο υπουργός τόνισε ότι δεν θα σταματήσουν οι επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού κατά της ένοπλης εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία που άρχισε πριν από ένα μήνα.

"Η ενεργή φάση της επιχείρησης συνεχίστηκε τα ξημερώματα. Δεν σταματάμε", έγραψε ο Αβάκοφ στη σελίδα του στο Facebook χωρίς να δώσει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές.

Στη διάρκεια της νύχτας τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι μάχες διεξάγονταν κοντά στο Κραματόρσκ, επικαλούμενα νοσοκομειακές πηγές που ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν.

Οι εξελίξεις αυτές διαδραματίστηκαν μετά τον θάνατο χθες δύο ουκρανών στρατιωτικών κατά την κατάρριψη δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων από ένοπλους αυτονομιστές στο Σλαβιάνσκ. Οι αυτονομιστές δήλωσαν ότι τρεις μαχητές και δύο πολίτες επίσης σκοτώθηκαν κατά την προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων στην πόλη.

Ο απολογισμός, ωστόσο, γίνεται ακόμη βαρύτερος μετά τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στη φωτιά και τις οδομαχίες μεταξύ φιλορωσικών και φιλοευρωπαϊκών ομάδων στην Οδησσό χθες ανοίγοντας νέο μέτωπο σε μια σύγκρουση που έχει χωρίσει τη χώρα.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία στην Οδησσό, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 37, οι περισσότεροι μεταξύ αυτών έχασαν τη ζωή τους όταν το κτίριο των συνδικάτων πυρπολήθηκε. Διακόσιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Διαβάστε επίσης: 31 τελικά οι νεκροί από την πυρκαγιά στην Οδησσό