ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Επεισόδιο στη Βουλή: Η άδεια καραμπίνα και τα τέσσερα προφίλ του 37χρονου στα social media

Επεισόδιο στη Βουλή: Η άδεια καραμπίνα και τα τέσσερα προφίλ του 37χρονου στα social media
Ο 37χρονος που σκόρπισε τον τρόμο έξω από τη Βουλή.

Σε ψυχιατρική κλινική της Αττικής μεταφέρθηκε ο 37χρονος, ο οποίος προκάλεσε συναγερμός στις Αρχές τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν εμφανίστηκε με μία καραμπίνα στα χέρια στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα.

Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι ο 37χρονος είχε στην κατοχή του ένα δίκαννο, το οποίο ήταν αδήλωτο στις Αρχές και συνεπώς παράνομο. Επίσης, προέκυψε ότι το όπλο δεν είχε φυσίγγια, οπότε δε θα μπορούσε να πυροβολήσει ακόμα και εάν πατούσε τη σκανδάλη.

Ο 37χρονος ήταν ιδιαίτερα δραστήριος στα social media. Διατηρούσε τρεις λογαριασμούς στο Facebook και έναν στο Instagram. Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι είναι αυτό που «πυροδότησε» την κίνησή του να πάρει την καραμπίνα και να πάει με απειλητικές διαθέσεις στη Βουλή. Επίσης, δεν βρέθηκε κανείς να προειδοποιήσει τις Αρχές για την ανάρτηση που είχε προηγηθεί στο Instagram και προανήγγειλε την ενέργειά του.

Όταν εμφανίστηκε μπροστά στη Βουλή τα ξημερώματα της Τρίτης δοκιμάστηκαν τα αντανακλαστικά των υπηρεσιών ασφαλείας. Ειδοποιήθηκαν άντρες της ΕΚΑΜ, ενώ έφτασαν γρήγορα στο σημείο διαπραγματευτές. Στόχος ήταν να μην υπάρξουν τραυματισμοί πολιτών και να μην υπάρξει αυτοτραυματισμός του 37χρονου.

Όταν τελικά ακινητοποιήθηκε, οδηγήθηκε στην Κρατική Ασφάλεια στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ωστόσο, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί του λόγω της κατάστασης στην οποία βρισκόταν. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο λόγος του δεν είχε λογική σύνδεση και ειρμό, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να προσδιοριστεί το κίνητρο της πράξης του. Μεταξύ άλλων φέρεται να ανέφερε ότι «είμαι Άγγελος του Θεού» και άλλες φράσεις που δεν οδηγούν σε κάποιο συμπέρασμα.

Τελικά ο 37χρονος οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική.