ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Σε κατάσταση συναγερμού ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ για την τρομοκρατία - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

Σε κατάσταση συναγερμού ΕΛ.ΑΣ και ΕΥΠ για την τρομοκρατία - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας
Eurokinissi

Ο Πόλεμος στο Ισραήλ και η γενικευμένη κρίση στη Μέση Ανατολή έχουν σημάνει συναγερμό και στην Αθήνα, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις, ότι η κατάσταση με τυχόν τρομοκρατικά χτυπήματα θα δυσκολέψει τις επόμενες μέρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή επανέλαβε για ακόμα μία φορά την ανάγκη η Ευρωπαϊκή ένωση να μιλά με κοινή φωνή για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για την περιφερειακή και ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Αύξηση των μέτρων ασφαλείας στην Ελλάδα

Στο μεταξύ, το βαθμό ετοιμότητάς τους έχουν ανεβάσει οι μυστικές υπηρεσίες, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας αλλά και της Κρατικής Ασφάλειας με σκοπό η χώρα να «οχυρωθεί» προς αποφυγή τρομοκρατικού χτυπήματος.

Παράλληλα, από την η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών γίνεται χαρτογράφηση των υπόπτων που κινούν υποψίες για πιθανή ριζοσπαστικοποίηση και εξτρεμιστικές ενέργειες, ενώ σε συνεργασία με τις Αρχές ασφαλείας του εξωτερικού, λαμβάνονται διάφορα προφίλ μοναχικών λύκων που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύποπτοι για επιθέσεις.

Οι «μοναχικοί λύκοι» ανησυχούν ιδιαίτερα τις Αρχές

Η εφημερίδα «Τα Νέα», όπως αναφέρει το Mega, έφερε στο φως της δημοσιότητας δύο αποκαλυπτικές φωτογραφίες από δύο άνδρες, οι οποίοι εικάζεται πως είναι «τζιχαντιστές», έχουν πάρει κάρτα ασύλου στην Ελλάδα, ενώ διαθέτουν και ελληνικό διαβατήριο.

Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος, γεγονός όμως που δεν επιβεβαιώνεται πλήρως.