ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Άγιος Παντελεήμονας: Μαρτυρία για τον Σύρο που φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» σε ναό - «Ήταν νευρικός»

Άγιος Παντελεήμονας: Μαρτυρία για τον Σύρο που φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» σε ναό - «Ήταν νευρικός»

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την αναταραχή μέσα σε ναό στον Άγιο Παντελεήμονα όταν ο 24χρονος Σύρος άρχισε να φωνάζει «Αλλάχου Άκμπαρ».

Αναστάτωση επικράτησε σε εκκλησία στον Άγιο Παντελεήμονα το απόγευμα της Πέμπτης, όταν νεαρός Σύρος άρχισε να φωνάζει «Αλλάχου Άκμπαρ» και μάλιστα κουβαλούσε ένα σακίδιο μέσα στο οποίο είχε ένα μαχαίρι.

Ο 24χρονος συνελήφθη καθώς στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ έπειτα από κλήση που έλαβαν από τον νεωκόρο της εκκλησίας.

Ο ίδιος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε πως ο 24χρονο περίμενε να φύγουν όλοι οι πιστοί από τον ναό και έπειτα έβγαλε το κοράνι και ξεκίνησε να το διαβάζει.

«Ήταν αυτός μέσα στον ναό και είχε πετάξει ένα σακβουαγιάζ κάτω. Έφυγε ο κόσμος και του λέω «βγες έξω γιατί πρέπει να κλείσει ο ναός», δεν μου απαντούσε. Ανέβηκε στο ψαλτήρι πάνω πήρε τα βιβλία, γονάτισε εκεί και διάβαζε το κοράνι και άρχισε να φωνάζει «Αλλαχού Ακμπάρ» και αναγκάστηκα και πήρα το 100 τηλέφωνο», ανέφερε αρχικά ο νεωκόρος

«Δυό μήνες είναι που έχει έρθει στην Ελλάδα. Επιθετικός δεν ήταν αλλά ήταν νευρικός. Από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία στιγμή ήμουν μαζί του. Έλεγε μόνο ''Αλλαχού Ακμπάρ''», κατέληξε ο ίδιος.

Ο άνδρας, 24 ετών, είναι γνωστός στην περιοχή, ενώ και στο παρελθόν έχει επιδείξει «διαταραγμένη» συμπεριφορά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο Newsbomb.gr.