ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ιωάννινα: Βρέθηκαν πάνω από 50 κιλά κάνναβης σε αυτοκίνητο – Τρεις συλλήψεις

Ιωάννινα: Βρέθηκαν πάνω από 50 κιλά κάνναβης σε αυτοκίνητο – Τρεις συλλήψεις
ΕΛΑΣ.

Οι τρεις συλληφθέντες για κατοχή κάνναβης θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Στην κατάσχεση περισσότερων από 54 κιλών ακατέργαστης κάνναβης προχώρησαν το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρεις άνδρες ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 24, 21 και 20 ετών, που κατηγορούνται για –κατά περίπτωση– κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντόπισαν ως ύποπτο σε περιοχή των Ιωαννίνων Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 20χρονου, που οδηγούσε ο 24χρονος.

Κατά τον έλεγχο που επακολούθησε, βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν 50 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 54 κιλών και 305 γραμμαρίων.

Κατά την εξέλιξη της έρευνας, εντοπίσθηκαν λίγο αργότερα και συνελήφθησαν οι δύο συγκατηγορούμενοί του, οι οποίοι διακριβώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της μεταφοράς των ναρκωτικών, προπορεύονταν με άλλο όχημα, προκειμένου να ενημερώνουν μέσω επικοινωνίας με κινητό τηλέφωνο τον 24χρονο για ενδεχόμενο αστυνομικό έλεγχο.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν επιπλέον:

  • Τα δύο παραπάνω αυτοκίνητα.
  • Χρηματικό ποσό 415 ευρώ.
  • Πέντε κινητά τηλέφωνα.
  • Συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.