ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Για απάτη σε βάρος του ΙΚΑ κατηγορείται ηλικιωμένος

Για απάτη σε βάρος του ΙΚΑ κατηγορείται ηλικιωμένος

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 70χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα, ο 70χρονος λάμβανε παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.), για δεκατρείς μήνες περίπου, σύνταξη συγγενικού του προσώπου, που είχε αποβιώσει από το Νοέμβριο του 2012.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, προέκυψε ότι ο 70χρονος μετά το θάνατο συγγενικού του προσώπου τον Νοέμβριο του 2012, δεν ενημέρωσε το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ως όφειλε σαν μοναδικός συγγενής της θανούσας, προκειμένου να διακοπεί η καταβολή της σύνταξής της.

Επιπρόσθετα, κατά το χρονικό διάστημα από 08.11.2012 έως 20.12.2013, ο 70χρονος πραγματοποίησε διάφορες αναλήψεις χρηματικών ποσών από λογαριασμό τράπεζας, τον οποίο διατηρούσε η θανούσα και διαχειριζόταν και ο ίδιος και όπου πιστωνόταν η σύνταξή της. Το ύψος των χρημάτων, που ιδιοποιήθηκε παράνομα και αποτελεί συγχρόνως οικονομική ζημιά για το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέρχεται τουλάχιστον στις 11.450 ευρώ.

Η δικογραφία, που σχηματίστηκε για την υπόθεση αυτή, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις