ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξιχνιάστηκαν 7 διαρρήξεις καταστημάτων σε Αλεξανδρούπολη

Εξιχνιάστηκαν 7 διαρρήξεις καταστημάτων σε Αλεξανδρούπολη

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης 7 διαρρήξεις καταστημάτων και οικιών στην Αλεξανδρούπολη και σε χωριά του Έβρου, που είχαν διαπραχθεί το τελευταίο πενταήμερο.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν δύο άτομα ηλικίας 26 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι του 26χρονου, στο εσωτερικό του οποίου βρισκόταν και ο 36χρονος, εντοπίστηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:

  • 153 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων LEXOTANIL , HIPNOSEDON και VULBEGAL
  • 2 συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 1,1 γραμμαρίου
  • 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή
  • 2 αλυσίδες χειρός
  • 4 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών
  • διάφορα έγγραφα
  • είδη τροφίμων

Ακολούθως, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, το χρονικό διάστημα από 9 έως 12/12/2014, οι δύο δράστες διέρρηξαν στην Αλεξανδρούπολη και σε χωριά του Έβρου, πέντε καταστήματα και δύο οικίες.

Κατά τις διαρρήξεις που διέπραξαν, αφαίρεσαν από το εσωτερικό των καταστημάτων και των σπιτιών, 4 τηλεοράσεις, 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, ηλεκτρικά εργαλεία, 300 ευρώ, διάφορα έγγραφα, είδη τροφίμων και είδη ρουχισμού.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν οι 3 τηλεοράσεις, ο φορητός υπολογιστής, το μεγαλύτερο μέρος από τα ηλεκτρικά εργαλεία και τα υπόλοιπα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, αντίσταση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, ενώ ο 36χρονος για ληστεία, κλοπές, παραβάσεις του νόμου περί επιταγών και χρέη στο Δημόσιο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Σχετικές ειδήσεις