ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες στην Αττική

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ένοπλες ληστείες στην Αττική

Εγκληματική ομάδα με ...πλούσια δραστηριότητα εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Τα μέλη της διέπρατταν ληστείες σε βενζινάδικα, πρακτορεία Ο.Π.Α.Π και ταχυδρομικά καταστήματα, καθώς και κλοπές μοτοσυκλετών και διαρρήξεις οικιών, κυρίως σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Συνελήφθησαν έξι Ελληνες, και ένας υπήκοος Αλβανίας και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των ληστειών κατά συρροή, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αθλητικής νομοθεσίας.

Παράλληλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 24 και 25 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της ηθικής αυτουργίας σε κλοπή.
Για τη διάπραξη των κλοπών είχαν προμηθευθεί ειδικές συσκευές παραβίασης των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, ώστε να παρακάμπτουν το σύστημα immobilizer των οχημάτων που αφαιρούσαν, τα οποία στη συνέχεια είτε τα πωλούσαν αυτούσια, είτε ως ανταλλακτικά, είτε τα χρησιμοποιούσαν οι ίδιοι για τη διάπραξη των ληστειών.

Μετά από έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
-Ενα πιστόλι
-Δύο αεροβόλα πιστόλια
-Ενα μαχαίρι και ένα σπαθί
-Τριάντα επτά φυσίγγια
-Τρεις μοτοσυκλέτες
-Οκτώ πινακίδες κυκλοφορίας
-Ποσότητες κάνναβης και αναβολικών ουσιών

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί δεκατέσσερις περιπτώσεις, εκ των οποίων έξι ένοπλες ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Χαλάνδρι, Παλλήνη και Νέα Μάκρη. Μία ένοπλη ληστεία σε ταχυδρομικό κατάστημα στην Αγία Παρασκευή και μία σε πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. στην ίδια περιοχή. Πέντε κλοπές μοτοσυκλετών από το Χαλάνδρι, Χολαργό, Παπάγου και Νέα Μάκρη και μια διάρρηξη σε οικία στο Χαλάνδρι
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.