ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποκάλυψη Ράικου: Ο Παπαγγελόπουλος είναι ο Ρασπούτιν – Στη Βουλή η δικογραφία

Αποκάλυψη Ράικου: Ο Παπαγγελόπουλος είναι ο Ρασπούτιν – Στη Βουλή η δικογραφία

Τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κατονομάζει ευθέως, σύμφωνα με πληροφορίες, ως τον περιβόητο «Ρασπούτιν» που επιχειρούσε παρεμβάσεις στην υπόθεση της Novartis, η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου.

Για το λόγο αυτό και με βάση τα όσα κατέθεσε χθες σε βάρος του, η σχετική δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Παράλληλα, το δρόμο της Βουλής παίρνουν και όσα αναφέρει στα υπομνήματα και την κατάθεσή του ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης που μαζί με τον συνάδελφό του Ευάγγελο Ζαχαρή διενεργούν την ποινική προκαταρκτική έρευνα για τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις στην υπόθεση Novartis διαβίβασε σήμερα μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης τις καταθέσεις, τα υπομνήματα και τα έγγραφα που προσκόμισαν χθες η κα Ράικου και ο κ. Στουρνάρας.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς παραιτήθηκε από τη θέση της τον Μάρτιο του 2017 καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο της με αιχμή την υπόθεση της Novartis, ενώ μέσω κύκλων της τον Οκτώβριο του 2018 έγινε για πρώτη φορά αναφορά στον Ρασπούτιν ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος «νταβατζή», υπέδειξε «πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις».

Ρoή Ειδήσεων