ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δολοφονία ενεχυροδανειστή Δάφνης: «Έσπασαν» τα ισόβια για τη γυναίκα «αράχνη» του Facebook

Δολοφονία ενεχυροδανειστή Δάφνης: «Έσπασαν» τα ισόβια για τη γυναίκα «αράχνη» του Facebook
Το έγκλημα είχε λάβει χώρα το 2014.
INTIME

«Έσπασαν» τα ισόβια για την αποκαλούμενη «γυναίκα αράχνη» που είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα μέσω της εμπλοκής της στη στυγερή δολοφονία του 30χρονου ενεχυροδανειστή Γιώργου Κολτσίδη στη Δάφνη.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο μετέτρεψε την κατηγορία που τη βάραινε μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου, από συναυτουργία σε ανθρωποκτονία σε απλή συνέργεια στην υπόθεση, επιβάλλοντας της συνολική ποινή 17 ετών. Σε δεύτερο βαθμό, η κατηγορούμενη είχε καταδικασθεί σε ισόβια για συναυτουργία στη δολοφονία και σε ποινή φυλάκισης συν επιπλέον 12 έτη κάθειρξης για τη ληστεία. Η 31χρονη γυναίκα έχει ήδη εκτίσει 7 χρόνια στη φυλακή, όποτε αναμένεται να αιτηθεί την έξοδο της από τη φυλακή το επόμενο διάστημα.

Ο Άρειος Πάγος με την ίδια απόφαση του είχε επίσης κρίνει ότι η ποινή των υπολοίπων τριών κατηγορουμένων πρέπει να επιμετρηθεί εκ νέου με βάσει τις νέες επιεικέστερες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα. Ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο τους καταδίκασε ξανά σε ισόβια για την ανθρωποκτονία του ενεχυροδανειστή και σε 10 έτη ακόμη για τη ληστεία. Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε την αντίδραση των συγγενών των κατηγορούμενων, οι οποίοι βρίσκονταν έξω από την δικαστική αίθουσα του Εφετείου. Οι συγγενείς ξέσπασαν σε φωνές και κατάρες στο άκουσμα της απόφασης.

Το χρονικό του εγκλήματος

Το έγκλημα είχε λάβει χώρα το 2014, όταν οι γονείς και η αδελφή του δολοφονηθέντος τον είχαν βρει ημίγυμνο, φιμωμένο και δεμένο με μονωτική ταινία στο λαιμό, τα χέρια και τα πόδια του μέσα στο σπίτι τους στη Δάφνη. Από το σπίτι είχαν αφαιρεθεί επίσης 139.000 ευρώ και δυο κιλά χρυσαφικά. Τέσσερα χρόνια μετά την αποτρόπαια δολοφονία, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επέβαλλε και στους τέσσερις κατηγορούμενους ισόβια για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και 12 έτη κάθειρξη στο καθέναν για ληστεία κατά συναυτουργία.

Η κατηγορούμενη στην απολογία της στο δικαστήριο είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στη δολοφονία του 30χρονου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ναι, βοήθησα να κλέψουν, να μπουν μέσα στο διαμέρισμά του. Τα δέχομαι όλα. Όμως δεν τον ακούμπησα. Δεν ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο, ούτε καν φανταζόμουν ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Ήμουν εντελώς χαμένη, μπορεί να είχα οικονομική ανάγκη, δε θα αφαιρούσα όμως μια ζωή. Δεν έχω βοηθήσει στο φόνο. Δε ξέρω ποιος τον σκότωσε, δεν ήμουν εκεί. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω, σας λέω την αλήθεια, έτσι έχει συμβεί. Όσο ζω μέχρι να πεθάνω θα κουβαλάω αυτές τις τύψεις γιατί πότε αυτοί οι γονείς δε θα με συγχωρήσουν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καλαμάτα: Βρέθηκε νεκρός ο Διευθυντής της Κλινικής Covid

Μένιος Φουρθιώτης: «Σε 3 μήνες θα περπατήσω ξανά» - Φωτογραφίες μέσα από το ΚΑΤ

Κακοκαιρία: Για ποιες περιοχές υπάρχει συναγερμός λόγω του «Μπάλλου»