ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Άκης Τσοχατζόπουλος: Αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο για τις «χρυσές» μίζες

Άκης Τσοχατζόπουλος: Αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο για τις «χρυσές» μίζες

Αποζημίωση συνολικού ύψους 1,57 εκατ. ευρώ υπέρ του δημοσίου, επιδίκασε το βράδυ της Τετάρτης (01/11/2017) το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από εξοπλιστικά προγράμματα, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο να καλείται να πληρώσει το 1 εκατ. ευρώ.

«ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΟΙ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ, ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ», ΦΩΝΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Η αυλαία έπεσε με τη διαδικασία της δήμευσης περιουσιακών στοιχείων. Δεσμεύθηκε η περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου ενώ αντίθετα αποδεσμεύθηκαν τρία ακίνητα της κόρης του, Αρετής Τσοχατζοπούλου, λογαριασμοί με λίγες χιλιάδες ευρώ (15.000 ευρώ) και τιμαλφή (βαφτιστικά σταυρουδάκια κλπ.).

Η κυρία Τσοχατζοπούλου είχε επιστρέψει ήδη τρία ακίνητα στο δημόσιο από την αρχή της διαδικασίας. Επίσης αποδεσμεύθηκαν 3 ακίνητα και ένα οικόπεδο της Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου (πρώην σύζυγος του Τσοχατζόπουλου) καθώς επίσης εξ αρχής είχε επιστρέψει στο Δημόσιο 1.263.000 ευρώ.

Την Πέμπτη (02/11/2017) ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Χαλκίδας, ενώ η κόρη του στις φυλακές Ελαιώνα.

Πιθανόν εκεί θα οδηγηθεί και η Βίκυ Σταμάτη η οποία όμως θα προσπαθήσει να επιστρέψει στον Κορυδαλλό, επειδή είναι μητέρα ανήλικου παιδιού. «Αφήστε με να είμαι με το παιδί μου έστω και με φύλαξη», είπε κλαίγοντας στο δικαστήριο, μετά τη λήξη της διαδικασίας η Βίκυ Σταμάτη.

«Είναι προκατειλημμένοι, αδιαφορούν, περιφρονούν τον κόσμο», φώναξε από το εδώλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

«Θα έχετε πρόβλημα, αν δημεύσετε το ακίνητό μου!»

Capture

Σε έξαλλη κατάσταση εμφανίστηκε νωρίτερα απέναντι στο δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη, αμέσως μετά ολοκλήρωση της πρότασης του εισαγγελέα της έδρας για δήμευση του ακινήτου όπου διαμένει στο Χαλάνδρι, 68 τμ.

Σχεδόν ουρλιάζοντας, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, απευθυνόμενη στους δικαστές είπε: «Είναι γονική παροχή, απόκτημα του πατέρα μου με πολύ κόπο, πριν γεννηθώ! Ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός! `Ήταν οικοδόμος, γιατί να κατασχεθεί το σπίτι; Ο Σταμάτης δεν υπήρξε υπουργός! ¨Ήταν εργάτης! Δούλευε από 12 ετών.... Με συλλάβατε παρουσία του παιδιού μου, παραβιάσατε το άσυλό μου! Θα έχετε πρόβλημα εάν δεν συμπληρώσετε αυτό (σ.σ. προσκόμισε στην έδρα ένα χαρτί...που αφορά σύμφωνα με τους δικηγόρους την πρώτη κατοικία, η οποία δεν μπορεί να δημευθεί)».

Πρόεδρος (προς την γραμματέα): Σημειώστε τις απειλές της κατηγορουμένης...

Σταμάτη: Εγώ έχω δεχθεί απειλές, και αυτές θα ειπωθούν!

Δεν αντάλλαξε ούτε κουβέντα με τον Άκη Τσοχατζόπουλο

Με αθλητική εμφάνιση και φορώντας κουκούλα έφτασε νωρίτερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η Βίκυ Σταμάτη μετά την εκτέλεση του αποσπάσματος της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος της. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία νωρίτερα ανακοίνωσε την πρόθεσή της για την έκδοση διαζυγίου, έφτασε μάλιστα στο Εφετείο με ταξί.

Το δικαστήριο εκείνη την ώρα βρισκόταν σε διακοπή και η Βίκυ Σταμάτη κάθισε λίγο πίσω από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο πρώην υπουργός γύρισε, την κοίταξε και σηκώθηκε αμέσως να της μιλήσει. Εκείνη όμως καθόταν σιωπηλή χωρίς να του δίνει καμία σημασία και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα.

Χαμός μετά την επιστροφή της Βίκυς Σταμάτη στη φυλακή

Νωρίτερα, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου μεταφέρθηκε από το σπίτι της στο Χαλάνδρι όπου διέμενε τον τελευταίο καιρό με ταξί, συνοδευόμενη πάντα από άντρες της ασφάλειας, ενώ προηγουμένως είχε κλειστεί στο διαμέρισμά της και φώναζε ότι δεν θα έβγαινε, αν δεν έφευγαν οι δημοσιογράφοι.

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός πως κατά την μεταφορά και ενώ ήταν συναισθηματικά φορτισμένη, προχώρησε σε μια άσεμνη χειρονομία προς τους δημοσιογράφους, υψώνοντας το μεσαίο της δάχτυλο.

Η Βίκυ Σταμάτη φαινόταν ιδιαίτερα φορτισμένη μετά και την δικαστική απόφαση σε δεύτερη καταδίκη για τις μίζες στα εξοπλιστικά.

Εξάλλου, η ίδια κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Άκη Τσοχατζόπουλο, λίγες μόλις ώρες μετά τη νέα καταδίκη της για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος της, η κυρία Σταμάτη επικαλείται την ανάγκη να προστατεύσει το ανήλικο παιδί της.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωσή της:

«Καταδικάστηκα άδικα δύο φορές από την Δικαιοσύνη, μόνον και μόνον επειδή φέρω το όνομα του συζύγου μου "Τσοχατζοπούλου". Από τα βάθη της ψυχής μου σπαράζω αλλά ο ιστός της οικογένειάς μου έχει πλέον διαρραγεί και ως εκ τούτου έχω την ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό παιδί μας να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας με τον άνδρα τον οποίο λάτρεψα, λατρεύω, σέβομαι και θα σέβομαι, θαύμασα και θα θαυμάζω.

Αυτό μου το επιβάλλει η διαφύλαξη της ψυχής του ανηλίκου παιδιού μου αλλά και γενικότερα της οικογενειακής ισορροπίας, όση αυτή που έχει απομείνει.

Υψώνω το ανάστημά μου απέναντι στην ωμότητα, την αδικοπραξία του συστήματος, που στυγνά και ολόψυχα μας εκτέλεσε. Η ποινή εκτελέστηκε».
Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων