ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πετρούπολη: Σε κατ' οίκον περιορισμό η 19χρονη παιδοκτόνος - Στη φυλακή η μάνα της

Πετρούπολη: Σε κατ' οίκον περιορισμό η 19χρονη παιδοκτόνος - Στη φυλακή η μάνα της

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του βρέφους που είχε βρεθεί πεταμένο σε κάδο στην Πετρούπολη - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην φυλακιστεί η 19χρονη παιδοκτόνος

Προφυλακιστέα κρίθηκε η μητέρα της 19χρονης παιδοκτόνου από την Πετρούπολη με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Αντίθετα υπήρξε διαφωνία ως προς την ποινική μεταχείριση της 19χρονης με αποτέλεσμα να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.

Ειδικότερα ο ανακριτής της υπόθεσης έκρινε ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη η νεαρή παιδόκτονος με όρους ενώ ο εισαγγελέας τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισή της.

Σοκάρει η απολογία της 19χρονης

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασαν το πρωί της Πέμπτης (17/05) η 19χρονη παιδοκτόνος και η μητέρα της, που κατηγορούνται για το θάνατο του νεογέννητου μωρού που έφερε στη ζωή η πρώτη, στις 26 Φεβρουαρίου.

Τα όσα υποστήριξε η νεαρή παιδοκτόνος συγκλονίζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη είπε στην απολογία της ότι όταν γεννήθηκε το παιδί, αμέσως το είδε σαν εχθρό. «Ένιωθα ότι με απειλεί. Ήταν κίνδυνος. Ένιωθα την κατακραυγή του κόσμου επάνω μου. Έπρεπε να το ξεφορτωθώ».

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης

Ενώπιον του ανακριτή ισχυρίστηκε ότι δεν άντεχε την κατακραυγή του κόσμου επειδή θα έφερνε στον κόσμο ένα παιδί χωρίς πατέρα. Γι' αυτό το λόγο αμέσως μόλις το γέννησε είχε πάρει την απόφαση να το «διώξει» από κοντά της, να το ξεφορτωθεί.

«Εγώ το σκότωσα», φέρεται να είπε η 19χρονη προσπαθώντας να απαλλάξει τη μητέρα της από την κατηγορία, της συνέργειας σε ανθρωποκτονία.

«Ένιωθα πανικό, φόβο, ντροπή. Την ημέρα του τοκετού πονούσα πολύ. Είπα στον αδελφό μου ότι πονάω και μου ειπε ότι θα φέρει τον γιατρο. Ένιωσα έντρομη, και του ειπα να μην τον φέρει, γιατί το πρόβλημα ήταν μια κύστη και πέρασε», φέρεται να είπε στην απολογία της.

Όσο για την ασταθή ερωτική ζωή της, όπως υποστηρίζει, μέσα από αυτή ένιωθε αποδεκτή. Ήταν πολύ παχουλή, της έκαναν μπουλινγκ, και μέσα από τις εφήμερες σχέσεις επιβεβαιωνόταν.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα - ΣΟΚ στο κέντρο της Αθήνας: Τη δολοφόνησαν με το τηλεκοντρόλ