Η εικόνα της Παναγίας της Ολυμπιωτίσσης στα Χανιά (Pics)

Η εικόνα της Παναγίας της Ολυμπιωτίσσης στα Χανιά (Pics)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πανηγυρικά, παραδοσιακά και με κάθε ιεροπρέπεια και μεγαλόπρεπα ο  Ιερός κλήρος  και ο ευσεβής λαός της πόλης των Χανίων υποδέχθηκαν  την θαυματουργή Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Ολυμπιωτίσσης, στο πλαίσιο του εορτασμού όπως έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια να γίνεται, της εορτής του Αγίου Νεκταρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης.

Την Ιερή Εικόνα μετέφερε το απόγευμα του Σαββάτου 8 Νοεμβρίου 2014 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων και την υποδέχθηκε στον περιαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Χανίων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο Ιερός Κλήρος, καθώς και πλήθος Χριστεπώνυμου πληρώματος.

Κρητικοί με παραδοσιακές στολές από τον χορευτικό σύλλογο οι «Βιγλάτωρες» παρέλαβαν στα χέρια τους την θαυματουργή εικόνα, προσφέροντας στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος μία υφαντή πετσέτα με τη συνοδεία μίας μαντινάδας.

Στη συνέχεια εψάλλει ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος . Την  εικόνα εκτός από τον Σεβασμιώτατο συνόδευε και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσώνος Πρωτ. Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε μεταξύ άλλων, θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνος και  την συνοδεία του, που έφεραν στην πόλη μας το ιερό αυτό κόσμημα της ορθοδοξίας, την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Ολυμπιωτίσσης.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Ελασσώνος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για την τιμητική πρόσκληση να συνεορτάσει την Ιερά μνήμη του Αγίου Νεκταρίου και μαζί με αυτή την μνήμη να δοθεί η ευκαιρία σε όλο τον κόσμο να προσκυνήσει την Παναγία την Ολυμπιώτισσα, το καύχημα της Μητροπόλεως Ελασσώνος όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς όλη η πνευματική πορεία της Μητροπόλεως είναι συνυφασμένη με την παρουσία της Ιεράς αυτής εικόνος.

Πηγή: imka.gr

PHOTO GALLERY