ΕΚΚΛΗΣΙΑ

SZ: Η φωνή του Πατριαρχείου ακούγεται στο εξωτερικό

SZ: Η φωνή του Πατριαρχείου ακούγεται στο εξωτερικό

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σημειώνει ότι για τον Πάπα Φραγκίσκο η συνάντηση με τον πνευματικό ηγέτη 300 εκατομ. ορθοδόξων είναι ο κύριος λόγος της επίσκεψής του στην Τουρκία.

Επιπλέον υπενθυμίζει: «Ιστανμπούλ, το παλαιό Βυζάντιο, η πόλη της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας- ένας χώρος, στον οποίο πάντοτε εκδηλωνόταν αντιπαράθεση θρησκευτικών πεποιθήσεων και επισφραγίζονταν σχίσματα. Ο Φραγκίσκος και ο Βαρθολομαίος θέλουν να εργαστούν για την επαναπροσέγγιση των εκκλησιών. Είναι ένας μακρινός στόχος. Ιδιαίτερα η ρωσική εκκλησία βλέπει με καχυποψία τις όποιες χειρονομίες συμφιλίωσης».

Η εφημερίδα δεν παραβλέπει τη συνάντηση του Πάπα Φραγκίσκου με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα είναι η πρώτη επίσκεψη υψηλού προσκεκλημένου από το εξωτερικό στο νέο ανάκτορο του Ερντογάν που έχει προκαλέσει επικρίσεις στην Τουρκία για την επιβλητική χλιδή του. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα ο Πάπας Φραγκίσκος δεν μπορούσε να μην προσέλθει στο νέο ανάκτορο του Ερντογάν, προσπάθησε όμως να προχωρήσει σε χειρονομίες ταπεινοφροσύνης κατά την παραμονή του στην Τουρκία. «Επέμεινε να διανυκτερεύσει σε ένα απλό κατάλυμα και όχι σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων» γράφει η Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενη πληροφορίες της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Şafak.

πηγη DW

Σχετικές ειδήσεις