Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Ξεκίνησε η γ΄ φάση

Newsroom Newsroom

Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Ξεκίνησε η γ΄ φάση

Άρχισε από την Τετάρτη (20/6) η γ΄ φάση της αξιολόγησης στο Δημόσιο με τον άμεσα ιεραρχικά προϊστάμενο να αξιολογεί τους υφισταμένους του.

Κατά τη φάση αυτή, η οποία λήγει την Τετάρτη 4 Ιουλίου, ο Α΄ Αξιολογητής εκτός από την αξιολόγηση των υφισταμένων του καλεί ξεχωριστά τον κάθε υπάλληλο για συμβουλευτική συνέντευξη προκειμένου να συζητήσει μαζί του τρόπους βελτίωσης της απόδοσής του και καλύτερης αξιοποίησης και ανάπτυξης των ικανοτήτων του.

Ακολούθως συντάσσει και υποβάλει την έκθεση αξιολόγησης στον Β’ Αξιολογητή, ο οποίος το διάστημα από τις 6 έως τις 20 Ιουλίου, προβαίνει στην αξιολόγηση των υφισταμένων του ως δεύτερος ιεραρχικά προϊστάμενος.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση αξιολόγησης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων τους τίτλους σπουδών του υπαλλήλου, καθώς και τις δραστηριότητες επιμόρφωσης κατά το έτος στο οποίο αναφέρεται η αξιολόγηση, συνοπτική περιγραφή του έργου που επιτελέσθηκε από την οργανική μονάδα (Διεύθυνση, Τμήμα) στην οποία ανήκει ο αξιολογούμενος, τα στοιχεία της συμβουλευτικής συνέντευξης και τη βαθμολογία του αξιολογούμενου βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων (γνώση του αντικειμένου, ενδιαφέρον και δημιουργικότητα, υπηρεσιακές σχέσεις και συμπεριφορά, καθώς και αποτελεσματικότητα.

Ως προς τη βαθμολόγηση των κριτηρίων η κλίμακα των βαθμών ορίζεται από το 0 ως το 100. Η βαθμολογία 90-100 σε επιμέρους κριτήριο όπως και η βαθμολογία από 0 έως 59 απαιτεί τη συμπλήρωση ειδικής αιτιολογίας. Σε περίπτωση αξιολόγησης του υπαλλήλου με μέσο όρο βαθμολογίας της έκθεσης μικρότερο του 60 συμπληρώνονται υποχρεωτικά από τον αξιολογητή στο έντυπο αξιολόγησης τα μέτρα βελτίωσης που οφείλει να λάβει ο αξιολογούμενος, ο προϊστάμενος που τον αξιολογεί, καθώς και η υπηρεσία του.

Οι δύο πρώτες φάσεις της αξιολόγησης περιελάμβαναν την καταγραφή στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα των αξιολογούμενων και τη συμπλήρωση από τους τελευταίους της έκθεσης αξιολόγησής τους (κατά το σκέλος που τους αφορούν).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved