ΕΘΝΙΚΑ

Παναγιωτόπουλος: Ασπίδα ΝΑΤΟ κατά της παράνομης μετανάστευσης

Παναγιωτόπουλος: Ασπίδα ΝΑΤΟ κατά της παράνομης μετανάστευσης

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, στην Έκτακτη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη μέσω κρυπτογραφημένου συστήματος επικοινωνίας.

Κατά τη Σύνοδο εξετάστηκαν οι τρόποι και τα μέσα με τα οποία η Συμμαχία συμβάλλει στη στήριξη των κρατών - μελών εναντίον της πανδημίας από το στέλεχος κορονοϊού “Covid-19”, καθώς και οι μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα μπορούσε να έχει στο περιβάλλον ασφάλειας της Ευρώπης.

Οι Υπουργοί συμφώνησαν ότι οι δυνατότητες Άμυνας και Αποτροπής του ΝΑΤΟ έναντι του συνόλου των απειλών και των προκλήσεων ασφάλειας παραμένουν ισχυρές, παρά τα επιμέρους μέτρα προστασίας προσωπικού που έχουν ληφθεί.

Επιπλέον, επικύρωσαν συστάσεις της Συμμαχίας προς ενίσχυση των δομών πολιτικής προστασίας των κρατών - μελών και ανέθεσαν στις στρατιωτικές αρχές την επεξεργασία προτάσεων περαιτέρω συμβολής των στρατιωτικών δυνάμεων στην υποστήριξη των δημοσίων συστημάτων υγείας, κυρίως μέσω της ετοιμότητας μεταφοράς ασθενών και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού.

Συμφώνησαν, παράλληλα, για την αναγκαιότητα όπως η Συμμαχία εξετάσει την ανάπτυξη νέων επιχειρησιακών σχεδίων για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας της κλίμακας “Covid-19”, αντλώντας δεδομένα από τη σχετική εμπειρία των κρατών - μελών.

Αφού ενημέρωσε τη Συμμαχία για την συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέδειξε τις αρνητικές συνέπειες των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία σε συνδυασμό με την έξαρση του “Covid-19” και κάλεσε τους Συμμάχους να διαθέσουν επιπρόσθετες δυνάμεις στη συμμαχική δραστηριότητα εναντίον της μετανάστευσης στο Αιγαίο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε με έμφαση ότι η άσκηση πίεσης με οργανωμένες μεταναστευτικές ροές στα σύνορά μας στον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, συνοδευόμενη από εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων διεθνώς, αντιμετωπίσθηκε επιτυχώς και με αποφασιστικότητα από την Ελληνική Κυβέρνηση.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Πέτσας: Πριν τις 27 Απριλίου ανακοινώσεις για χαλάρωση των μέτρων – Τι είπε για εκλογές

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων