ΕΘΝΙΚΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Μήνυμα στον Ερντογάν από τους Έλληνες κομάντο – «Άφαντοι» οι Τούρκοι

Ειδικές Δυνάμεις
Οι Έλληνες SOF με διεθνή παρουσία επιδεικνύουν ξανά υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας.
INTIME / ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Από τη Μέση Ανατολή μέχρι την καρδιά των Βαλκανίων, οι επίλεκτοι των Ειδικών Δυνάμεων εκπαιδεύονται στις πιο απαιτητικές συνθήκες – Στη Ρουμανία οι Έλληνες SOF δίπλα στους κορυφαίους κομάντο παγκοσμίως – Απούσα και πάλι η Τουρκία

Μπορεί η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού «Πενταγώνου» να έχουν στην κορυφή των προτεραιοτήτων την εξοπλιστική ενίσχυση με κορυφαία αμυντικά συστήματα που θα αλλάξουν επίπεδο τις Ένοπλες Δυνάμεις, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως η εκπαίδευση του προσωπικού μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Τόσο η Πολεμική Αεροπορία που δίνει το «παρών» σε όλες τις συμμαχικές ασκήσεις, από τον Ατλαντικό μέχρι τη Μέση Ανατολή, όσο και το Πολεμικό Ναυτικό που πραγματοποιεί επίδειξη σημαίας σε όλα τα «καυτά» σημεία ενδιαφέροντος και ο Στρατός Ξηράς που δεν σταματά να εκπαιδεύεται σε κάθε σημείο της Επικράτειας, στέλνουν μήνυμα ετοιμότητας και ισχύος στο καθεστώς Ερντογάν που συνεχίζει να προκαλεί και να «ψάχνεται» για κλιμάκωση της έντασης.

Παράλληλα, το ΓΕΕΘΑ και ο Αρχηγός, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επιχειρούν να αναπτύξουν ισχυρές σχέσεις σε στρατιωτικό επίπεδο με πανίσχυρες χώρες της Δύσης, όπως η Γαλλία, η Βρετανία και οι ΗΠΑ, με χώρες - «κλειδιά» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, αλλά και με χώρες των Βαλκανίων, με στόχο τη δημιουργία ενός άξονα σταθερότητας στην περιοχή, απέναντι στις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα συμμετέχει στη σπουδαία πολυεθνική άσκηση «Junction Strike 21», με τη συμμετοχή των κορυφαίων Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων. Επί δύο εβδομάδες οι Έλληνες κομάντο θα εκπαιδευτούν στη Ρουμανία με τους επίλεκτους Βρετανούς, Ολλανδούς, Πολωνούς, Ρουμάνους, Γεωργιανούς, Πορτογάλους, ενώ σε σενάρια της άσκησης θα βρεθούν και Αμερικανοί.

Η παρουσία της Ελλάδας θα είναι και πάλι πολυπληθής και δυναμική, με την παρουσία επίλεκτων καταδρομέων από το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών της Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ.

Στην «Junction Strike 21» οι κορυφαίοι κομάντο θα έχουν να διαχειριστούν πολλαπλές καταστάσεις υβριδικού πολέμου, με τον ηλεκτρονικό πόλεμο και τη νέα τεχνολογία να βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των σεναρίων. Η άσκηση είναι χωρισμένη σε δύο σκέλη, πρώτον στο έδαφος όπου συμμετέχει και η ελληνική ομάδα, αλλά και σε αμφίβιες επιχειρήσεις.

Στην άσκηση θα εκτελεστούν και αντικείμενα υψηλών απαιτήσεων σε κατοικημένες περιοχές και αφορούν εκπαίδευση ελεύθερων σκοπευτών, παρακολουθήσεις αλλά και απελευθέρωση ομήρων.

Είναι δεδομένο πως με τη συμμετοχή σε τέτοιες ασκήσεις η Χώρα μας καταφέρνει να ενδυναμώνει ακόμη περισσότερο το ρόλο της ως πυλώνας ασφαλείας στα Βαλκάνια, την ώρα που η Τουρκία έχει μηδενική παρουσία σε ανάλογες ασκήσεις του εξωτερικού, δείγμα της ανυποληψίας στην οποία έχουν περιέλθει οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα - Σούπερ μάρκετ: Τι ισχύει για τους μη εμβολιασμένους

Κορονοϊός: Σε εφαρμογή τα νέα μέτρα από το Σάββατο - «Καμπανάκι» από τους ειδικούς για την πανδημία

Θηρίο: Η συγκλονιστική ανάρτηση – απάντηση στον Τάσο Ξιαρχό (pics)