ΕΘΝΙΚΑ

Ούτε Μ. Εβδομάδα δεν σέβονται οι Τούρκοι: Παραβιάσεις του FIR Αθηνών και εμπλοκές με γεράκια της HAF

Ούτε Μ. Εβδομάδα δεν σέβονται οι Τούρκοι: Παραβιάσεις του FIR Αθηνών και εμπλοκές με γεράκια της HAF

Τα ίδια τουρκικά μαχητικά κάθε μέρα - Μπαίνουν, αναγνωρίζονται, αναχαιτίζονται και αποχωρούν ηττημένοι. 

Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμη ημέρα στο Αιγαίο, με τους Τούρκους να επιδίδονται ξανά σε μπαράζ παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου.

Οι Τούρκοι δεν σέβονται ούτε το γεγονός ότι είναι Μεγάλη Εβδομάδα και προχωρούν σε προκλήσεις, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες στο Αρχιπέλαγος.

Πιο συγκεκριμένα, την Μεγάλη Τρίτη, 19/04, συνολικά 10 αεροσκάφη παραβίασαν το FIR Αθηνών, εκ των οποίων τα 8 ήταν μαχητικά F-16 και τα δύο αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου ATR-72.

Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από τις Μοίρες ετοιμότητας καταδιώκοντας τους εισβολείς, με αποτέλεσμα να σημειωθούν και δύο εμπλοκές. Αφού οι Τούρκοι εγκλωβίστηκαν στα «όπλα» των ελληνικών μαχητικών, αποχώρησαν προς τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Θυμίζουμε πως οι Τούρκοι έχουν δηλώσει συμμετοχή για την σπουδαία αεροπορική άσκηση του ΝΑΤΟ «Tiger Meet 2022», η οποία θα διαξαχθεί 9 - 20 Μαΐου στην Ελλάδα, με επίκεντρο την 116 Πτέρυγα Μάχης στον Άραξο. Ωστόσο, για να συμμετάσχουν οι Τούρκοι θα πρέπει να καταθέσουν σχέδιο πτήσης στις Ελληνικές Αρχές, ώστε να μπορέσουν να μπουν νόμιμα στο FIR Αθηνών και να διασχίσουν το Αιγαίο φτάνοντας μέχρι την Πελοπόννησο. Τι σημαίνει αυτό για τους Τούρκους; Απόλυτος σεβασμός και συμμόρφωση στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.