ΕΘΝΙΚΑ

Χριστοδουλίδης μετά τον σάλο με δημοσίευμα που θέλει τον Ερντογάν να τον κάλεσε στην Τουρκία

Χριστοδουλίδης μετά τον σάλο με δημοσίευμα που θέλει τον Ερντογάν να τον κάλεσε στην Τουρκία

«Αν έχω πρόσκληση από τον κ. Ερντογάν θα τον επισκεφθώ» είπε από τις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Κύπρου. 

«Η διαχείριση του Κυπριακού χρειάζεται σοβαρότητα και σίγουρα δεν προσφέρεται για επικοινωνιακούς ή άλλους σκοπούς ή και εξυπηρέτηση άλλων σκοπιμοτήτων. Φυσικά και αν έχω πρόσκληση από τον κύριο Ερντογάν θα τον επισκεφθώ. Φυσικά και αν υπάρχει ενδεχόμενο συνάντησης με τον κύριο Ερντογάν θα το επιδιώξω. Μετέφερα αυτή την ετοιμότητα μου και στον ίδιο και μέσω τρίτων» είπε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξη του για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Νίκος Χριστοδουλίδης πρόσθεσε ότι «με όλα αυτά που το φως της δημοσιότητας, αν υπήρχε και ένα ενδεχόμενο να υπάρξει αυτή η συνάντηση σίγουρα όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν βοηθούν σε καμία απολύτως περίπτωση», τονίζοντας ότι η διαχείριση του Κυπριακού χρειάζεται ιδιαίτερη σοβαρότητα.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι «η αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου είναι εκείνο που αναμένεται να κυριαρχήσει των συζητήσεων και ελπίζουμε να υπάρξει κατάληξη. Από πλευράς ΚΔ είναι σημαντικό να υπάρξουν περισσότερα λεφτά στο θέμα της μετανάστευσης ειδικότερα για τα κράτη μέλη που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή».

Αναφορικά με τις συζητήσεις για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε τη σημασία στο να υπάρξει ουσιαστική συζήτηση και να εξαχθούν συμπεράσματα. «Αν σήμερα δεν συζητήσουμε ουσιαστικά το θέμα, και αν δεν υπάρξουν συμπεράσματα τότε στέλνουμε ένα λανθασμένο μήνυμα. Αν δεν υπάρξει ουσιαστική συζήτηση και συμπεράσματα, τότε ως ΕΕ στέλνουμε ένα πολύ λανθασμένο μήνυμα», επεσήμανε.

Βίντεο με δηλώσεις