ΕΘΝΙΚΑ

Ο Νίκος Δένδιας τίμησε τους πεσόντες του Noratlas - Επισκέφτηκε και τον τάφο του Κων. Μητσοτάκη

Ο Νίκος Δένδιας τίμησε τους πεσόντες του Noratlas - Επισκέφτηκε και τον τάφο του Κων. Μητσοτάκη

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μετά την πτήση του με F-16 στην Κρήτη, τίμησε τους πεσόντες της Κύπρου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, βρέθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, στο Στρατόπεδο «Αποστολάκη», στο Μάλεμε Χανίων, όπου επισκέφθηκε την 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών. Το παρών έδωσαν οι βουλευτές Χανίων, Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες του Α/Φ Noratlas στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974 και στη συνεχεία ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο τους.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας επισκέφτηκε τον τάφο του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπου κατέθεσε λουλούδια στη μνήμη του. Μάλιστα ο κ. Δένδιας με ανάρτησή του στο X τόνισε πως «η στερνή, η πιο ιερή μορφή της πολιτικής θεωρίας είναι η πράξη», υποστήριζε ο Νίκος Καζαντζάκης, και συνέχιζε: «Ένας μονάχα δρόμος οδηγεί στην εκπλήρωση του χρέους: ο ανήφορος».

Ένας άλλος μεγάλος Κρητικός, ο Κώστας Μητσοτάκης, πορεύτηκε με αυτές τις βασικές αρχές και αξίες. Υπηρέτησε την πατρίδα και το λαό μας. Επέμενε, δε, μέχρι τέλους, και με μοναδική συνέπεια, να δίνει μάχες, προκειμένου η πολιτική ορθότητα να γίνει η ορθή πολιτική για τη χώρα. Λίγες σκέψεις και λίγα λουλούδια στη μνήμη του, με αφορμή τη σημερινή μου επίσκεψη στα Χανιά, που τόσο αγαπούσε».