ΕΘΝΙΚΑ

«Παραλήρημα» από τουρκόφωνο μειονοτικό κόμμα: Αποθέωση Ερντογάν και βολές κατά της Δικαιοσύνης

«Παραλήρημα» από τουρκόφωνο μειονοτικό κόμμα: Αποθέωση Ερντογάν και βολές κατά της Δικαιοσύνης

Ως «κρεσέντο» ακραίου μίσους προς την ελληνική Πολιτεία και ειδικότερα ως προς το θεσμό της Δικαιοσύνης μπορεί να εκληφθεί η ανάρτηση στην οποία προέβη το ακραίο τουρκόφωνο μειονοτικό κόμμα «Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» (ΚΙΕΦ) στον ιστότοπό του.

Προπαγάνδα δίχως τέλος - Προκλητική αναφορά σε 150.000 Τούρκους και όχι Έλληνες μουσουλμάνους - Απαράδεκτη επιδοκιμασία για τις σφαγές στο Αφρίν

Στην προκλητική ανάρτηση που τιτλοφορείται «Η δικαστική εξουσία της χώρας μας όσον αφορά την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, λειτουργεί με διαφορετικά κριτήρια;», το κόμμα των μειονοτικών, με επικεφαλής τον Μουσταφά Αλή Τσαούς, κάνει λόγο, με τρόπο ανιστόρητο και αήθη, για «150.000 Τούρκους στην Ελλάδα», ενώ μιλά με ιδιαίτερη θέρμη για τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, τονίζεται ότι οι προσευχές τους για τη «μητέρα πατρίδα την Τουρκία συνεχίζονται» και εξαπολύεται επίθεση εναντίον της ελληνικής Δικαιοσύνης, που όπως υποστηρίζουν «καταπατά τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στην Ελλάδα».

2

Επιπλέον, το ΚΙΕΦ χαρακτηρίζει «γελοίο» το σκεπτικό, βάσει του οποίου, μπήκε στο αρχείο μήνυση, που είχε καταθέσει για τη διακοπή εκδήλωσής του στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 2016.

«Το γεγονός ότι το δικαστικό σύστημα της χώρας μας λειτουργεί με διαφορετικά κριτήρια όταν πρόκειται για την Τουρκική Μειονότητα, τους φορείς της Τουρκικής Μειονότητας και τα διοικητικά στελέχη αυτών, υπονομεύει τις πεποιθήσεις των μειονοτικών πολιτών για το δίκαιο, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία στη χώρα», αναφέρει το ΚΙΕΦ.

Και συμπληρώνει:«Το γεγονός αυτό και τα παρόμοια περιστατικά αποδεικνύουν ότι η δικαιοσύνη και το νομικό σύστημα δεν λειτουργούν με την απαραίτητη ευαισθησία προς την Μειονότητα. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι δεν βλέπουμε την τοποθέτηση της δικογραφίας στο αρχείο για την ρατσιστική επίθεση που δεχτήκαμε στην Αθήνα το 2016 ως απλό συμβάν και θέλουμε να τονίσουμε ότι θα προβούμε σε ενέργειες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».

1

Επιδοκιμάζουν τις σφαγές αμάχων στο Αφρίν

Ύβρις θα μπορούσε να θεωρηθεί και η απαράδεκτη τοποθέτηση του τουρκόφωνου μειονοτικού κόμματος για τις αιματηρές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στο Αφρίν της Συρίας.

«Οι προσευχές μας είναι μαζί με την Μητέρα Πατρίδα Τουρκική Δημοκρατία, ενώ ευχόμαστε οι μάρτυρες να έχουν το έλεος του Αλλάχ, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους ήρωες και κουράγιο στις οικογένειές τους», τονίζεται στη σχετική ανάρτηση, στην οποία προστίθεται: «Αυτή η επιχείρηση που γίνεται σήμερα στα εδάφη της Συρίας για να γλιτώσουν οι άνθρωποι στην Συρία αλλά και οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να γλυτώσουν από χέρια του τυράννου, γίνεται στα πλαίσια του οικουμενικού δικαίου, με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία, στα πλαίσια του νομίμου δικαιώματος άμυνας που αναφέρεται στις συμφωνίες του ΟΗΕ, ενώ αληθής είναι και η ξεκάθαρη δήλωση της Τουρκικής Δημοκρατίας πως δεν έχει βλέψεις στα εδάφη καμίας χώρας… Ως Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης που δεχόμαστε διάφορες πιέσεις και διακρίσεις, μαζί με τις άλλες κοινότητες μουσουλμάνων και Τούρκων στα Βαλκάνια, δηλώνουμε πως προσευχόμαστε για την επιτυχία της επιχείρησης αυτής που γίνεται για να σταματήσει το αίμα και το δάκρυ στη Συρία», αναφέρει - μεταξύ άλλων - το ΚΙΕΦ.

«Πάγκαλε, ζήτα συγγνώμη»

Το ΚΙΕΦ, τέλος, τα βάζει και με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών επί κυβέρνησης Σημίτη, Θεόδωρο Πάγκαλο. Ο πρόεδρος του κόμματος αναφέρει: «Ως Πρόεδρος του ΚΙΕΦ θα ήθελα να υπενθυμίσω στον κύριο Πάγκαλο, ότι υπάρχουν στην Δυτική Θράκη περίπου 150.000 Μουσουλμάνοι-Τούρκοι με Ελληνική υπηκοότητα που έχουν γεννηθεί και ζουν στην Ελλάδα. Δηλώνω ότι οι άσχημες και ρατσιστικές δηλώσεις που έκανε είχαν ως στόχο και τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που είναι πολίτες της χώρας του και επίσης οι δηλώσεις αυτές αποτελούν βαριά προσβολή για ολόκληρη τη Μειονότητα.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις είναι τώρα πολύ καλύτερα κατανοητό ο λόγος για τον οποίο ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε φήμη για εχθρότητα κατά των Τούρκων. Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους δηλώσεις σπέρνουν μόνο μίσος και εχθρότητα ανάμεσα σε λαούς. Καταδικάζοντας έντονα αυτές τις δηλώσεις του Πάγκαλου που περιέχουν υψηλές δόσεις ρατσισμού και φασισμού, οι οποίες στοχοποιούν την Τουρκική ταυτότητα, θα ήθελα να ανακοινώσω στην κοινή γνώμη ότι αναμένουμε να ζητήσει συγγνώμη για αυτές τις άσχημες δηλώσεις».

Διαβάστε επίσης: