ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην Αίγινα: «Φωνάζαμε και δεν μας άκουγαν», λέει ο καπετάνιος της υδροφόρας

Τραγωδία με δύο νεκρούς στην Αίγινα: «Φωνάζαμε και δεν μας άκουγαν», λέει ο καπετάνιος της υδροφόρας

Υδροφόρα εμβόλισε ψαράδικο: Το πρωί της Τετάρτης (05/07) όταν ένα αλιευτικό σκάφος συγκρούστηκε με πλοίο υδροφόρα, ανοιχτά της Αίγινας. - Οι δύο ψαράδες που ήταν αδέρφια, πνίγηκαν αμέσως - Ξύπνησαν μνήμες από την ναυτική τραγωδία με το ταχύπλοο που έγινε τον Αύγουστο του 2016 στην περιοχή Πέρδικα της Αίγινας

Δύο ψαράδες, που η τραγική μοίρα ήθελε να είναι και αδέλφια, έχασαν τη ζωή τους το πρωί της Τετάρτης, σε δυστύχημα που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας.

Η τραγωδία συνέβη όταν το αλιευτικό σκάφος «Παναγιώτης» στο οποίο επέβαιναν οι δύο άνδρες, ηλικίας 62 και 74 ετών, συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες με το πλοίο υδροφόρα «Αίγινα».

Όπως περιέγραψε ο καπετάνιος της υδροφόρας τα δύο αδέλφια μάζευαν τα δίχτυα. Κανείς δεν ήταν στο τιμόνι του αλιευτικού. Όταν ο καπετάνιος αντιλήφθηκε ότι οι δυο ψαράδες δεν προλάβαιναν να απομακρυνθούν προσπάθησε να αλλάξει κατεύθυνση όμως ήταν αργά. Η υδροφόρα έπεσε πάνω στο ξύλινο αλιευτικό και το διέλυσε.

aigina varka2

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Από τη σύγκρουση, αναφέρει το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο διαλύθηκε, ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό, έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν στη συνέχεια νεκροί, από το πλήρωμα της υδροφόρας.

aigina varka4

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα, το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρόπετρας. Οι δύο άτυχοι ψαράδες, φέρεται ότι εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα και παρά τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου δεν άκουσαν και συνέχισαν την εργασία τους.

Ο πλοίαρχος του «Αίγινα», που μετέφερε νερό στο νησί, προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου υδροφόρα, στο πίσω μέρος.

Κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατός των δύο άτυχων ψαράδων που έπεσαν στο νερό οφείλεται σε πνιγμό μετά από σφοδρή πτώση, ενώ τα δύο θύματα ήδη αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους στο κέντρο υγείας της Αίγινας.

Δείτε τι λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος κύριος Λαγκαδιανός

Το λιμεναρχείο της Αίγινας που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου υδροφόρα προκειμένου να επιθεωρηθεί ενώ τα έξι άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων και ο πλοίαρχος, οδηγήθηκαν στο λιμεναρχείο κι έδωσαν καταθέσεις.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, εμπειρογνώμονες του Λιμενικού Σώματος επιθεώρησαν το πλοίο-υδροφόρα «Αίγινα» και απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους του ενώ μετά την κατάθεσή τους, ο πλοίαρχος και ένας ναύτης μέλος του πληρώματος συνελήφθησαν και κρατούνται ενώ δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Διαβάστε επίσης:

Η ναυτική τραγωδία που συγκλόνισε το Πανελλήνιο τον Αυγουστο 2016 στην Αίγινα

Σχετικές ειδήσεις