ΠΑΙΔΕΙΑ

Δημοτικά σχολεία: «Πράσινο φως» για το άνοιγμά τους - Τι αναφέρουν οι λοιμωξιολόγοι

Δημοτικά σχολεία: «Πράσινο φως» για το άνοιγμά τους - Τι αναφέρουν οι λοιμωξιολόγοι

Κορονοϊός: Υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων τη Δευτέρα (01/06) τάχθηκε ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής Υγειονομικού Πολεμικής Αεροπορίας, Υποπτέραρχος Δημήτρης Χατζηγεωργίου, ερωτηθείς σχετικά, κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό, το απόγευμα της Κυριακής.

«Το θέμα των σχολείων έχει απασχολήσει και τη δική μας επιτροπή και τις αντίστοιχες επιτροπές και ειδικούς σε όλο τον κόσμο. Όπως η απόφαση να κλείσουν τα σχολεία βασιζόταν σε κάποια ελάχιστα, στερεά και απόλυτα στοιχεία, αλλά παρόλα αυτά πάρθηκε η απόφαση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έτσι και τώρα για το άνοιγμα, τα δεδομένα που έχουμε δεν είναι πάρα πολύ ισχυρά. Όμως υπάρχουν πολλά, έστω και ήπιας ισχύος, επιχειρήματα τα οποία μας λένε ότι πρέπει να ανοίξουν», τόνισε ο κ. Χατζηγεωργίου, προαναγγέλοντας στην ουσία το άνοιγμα των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών την Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Ανέφερε επίσης, ότι η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει το απόγευμα της Κυριακής γι' αυτό το θέμα, «για να καλύψει κάποιες λεπτομέρειες, αλλά οι περισσότεροι συνηγορούν ότι τα σχολεία μπορούν και πρέπει να ανοίξουν», πρόσθεσε.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

«Το θέμα δεν είναι μόνο επιδημιολογικό, είμαστε πολύ καλά σε επιδημιολογικά στοιχεία, γνωρίζουμε ότι ο ιός θα είναι για πολύ καιρό μαζί μας οπότε ούτε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο θα λέμε ότι είναι πλήρως ασφαλές να αφήσουμε τα παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο», είπε και στη συνέχεια παρέθεσε τρία επιχειρήματα που οδηγούν τους επιστήμονες να δώσουν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων:

1. Τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλή πιθανότητα να νοσήσουν

2. Οι επιπτώσεις στα παιδιά είναι μικρές

3. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αλλά φαίνεται ότι ο ρόλος των παιδιών στην μετάδοση του ιού είναι μικρός.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως ανέφερε λίγο νωρίτερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, οριστικές αποφάσεις για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Η 34χρονη σπάει τη σιωπή της και περιγράφει την «μαυροφορεμένη»