ΠΑΙΔΕΙΑ

Βουλή: Στοιχεία για τις ενέργειες των ΑΕΙ προς εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης

Βουλή πανεπιστήμια
Στοιχεία για τη φύλαξη των πανεπιστημίων.
INTIME/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Βουλή: Δόθηκαν στοιχεία αναφορικές με τις ενέργειες των πανεπιστημίων για την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης.

Τα στοιχεία για τις ενέργειες που έχουν πραγματοποιήσει εως σήμερα τα ΑΕΙ προς εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης διαβιβάστηκαν στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν προχωρήσει στη συγκρότηση επιτροπής ασφάλειας και προστασίας, και όλα τα ΑΕΙ πλην του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, έχουν προχωρήσει τις ενέργειες για την ίδρυση μονάδας ασφάλειας και προστασίας που προβλέπει ο νόμος 4777/2021.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει, ότι σχέδιο Ασφαλείας δεν έχουν εκπονήσει το ΕΜΠ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Χωρίς σύστημα και κανονισμό ελεγχόμενης πρόσβασης, όπως ορίζει ο Ν. 4777/2021 είναι το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Πάντειο Πανεπιστήμιο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία είχε ζητήσει η βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Σοφία Χάιδω Ασημακοπούλου. Στην απάντησή του που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 18 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Παιδείας επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «Η παράλειψη έκδοσης από Α.Ε.Ι. της απόφασης έγκρισης του κανονισμού ελεγχόμενης πρόσβασης και μη εφαρμογής και λειτουργίας του συστήματος ελεγχόμενης πρόσβασης εντός των προθεσμιών που τίθενται στην παρ. 4 του άρθρου 16, λαμβάνεται υπόψη για την έκδοση της απόφασης κατανομής της τακτικής δημόσιας επιχορήγησης της περ. ε' της παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4653/2020 (Α' 12) σε αυτό».

Αναλυτικά η απάντηση του υφυπουργού Παιδείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας

Καιρός - Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Θα χιονίζει συνεχόμενα μέχρι και αύριο το πρωί

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112 για την Αττική

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων