ΠΑΙΔΕΙΑ

Βάσεις 2017: Πώς μπορείτε να πάρετε μετεγγραφή σε άλλη πόλη

Βάσεις 2017: Πώς μπορείτε να πάρετε μετεγγραφή σε άλλη πόλη

Πολλοί είναι οι φοιτητές που είδαν το όνομά τους στους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά για λίγα μόρια δεν κατάφεραν να πιάσουν τη σχολή στην πόλη που επιθυμούσαν.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ

Η οικονομική κρίση και η δυσκολία των γονιών να σπουδάσουν τα παιδιά ανάγκασε πολλούς υποψήφιους να δώσουν προτεραιότητα σε τμήματα που βρίσκονται κοντά στον τόπο καταγωγής τους.

Οι Βάσεις 2017 ωστόσο, δεν έκαναν το χατίρι σε όλους και ορισμένοι κοιτούν στο... χάρτη για να δουν πού είναι η πόλη που πέρασαν και υπολογίζουν τα έξοδα της φοιτητικής ζωής μακριά από το πατρικό τους.

Δεν είναι λίγες μάλιστα και οι οικογένειες που έχουν ήδη κάποιο παιδί να σπουδάζει σε κάποια πόλη και υπολόγιζαν να περάσει και το άλλο παιδί στην ίδια πόλη ώστε να μην αναγκαστούν να πληρώνουν δύο ή και τρία ενοίκια.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ορίζονται τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής για τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι πρωτοετείς φοιτητές δε θα χρειάζεται να μετακινηθούν προς τις πόλεις των σχολών εισαγωγής τους καθώς η εγγραφή τους θα γίνει ηλεκτρονικά.

Τονίζεται ότι η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Παράλληλα, με υπουργική απόφαση ορίστηκαν οι αντιστοιχίες των τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Πανεπιστημίων - ΤΕΙ (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις Μετεγγραφές Φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Ουσιαστικά οι αντιστοιχίες δηλώνουν σε ποια τμήματα μπορούν να μεταγραφούν.

Αναλυτικότερα παρακάτω παρουσιάζονται τα αντίστοιχα τμήματα Πανεπιστημίων - ΤΕΙ (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, από τα οποία δηλαδή είναι δυνατή μετεγγραφή εφόσον κάποιος εισαχθεί εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ

Σχετικές ειδήσεις