ΕΛΛΑΔΑ

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Δήμο Πειραιά

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο Δήμο Πειραιά

Δείτε ποιες εορταστικές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στις πλατείες της πόλης

Μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προωθεί ο Δήμος Πειραιά και ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος προσφέροντας στους δημότες της πόλης και κυρίως στα παιδία, στιγμές χαράς και αγάπης μέσα σε αυτές τις γκρίζες εποχές.

«Στόχος μας είναι να πλησιάσουμε τους συνανθρώπους μας. Να δείξουμε αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Να γυρίσουμε στα χρόνια της αθωότητας των παιδικών μας χρόνων. Να κάνουμε χαρούμενους τους ανθρώπους γύρω μας και κυρίως τα παιδιά του Πειραιά, που αξίζουν όλη μας την αγάπη και τη φροντίδα» τόνισε ο κ. Μιχαλολιάκος στέλνοντας το δικό του Χριστουγεννιάτικο αισιόδοξο μήνυμα προς όλους του συμπολίτες του.

Το Χριστουγεννιάτικο καράβι – σύμβολο της ναυτοσύνης του Πειραιά και της Ελλάδας - ξεκινάει το δικό του ταξίδι ελπίδας στην πόλη του Πειραιά με σκοπό να φωτίσει με τη σειρά του τις καρδιές μικρών και μεγάλων. Έχοντας φυσικά ψηλά στο κατάρτι του τη σημαία της Ελλάδας και του Δήμου Πειραιά.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων ισούται με μηδέν. Με σκληρές διαπραγματέυσεις ο Δήμος κατάφερε όλες οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί να είναι δωρεάν.

Στην πλατεία Κοραή έχει στηθεί ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό με χρώματα, με τραινάκι, με καρουζέλ, με το παγοδρόμιο στην Αγ. Κωνσταντίνου, με εκδηλώσεις και δρώμενα που γίνονται καθημερινά και με δράσεις για δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Το μόνο που ζητάει ο Δήμαρχος κ. Β. Μιχαλολιάκος από τον Πειραϊκό λαό, είναι αυτές τις ημέρες να ανοίξουν όλοι περισσότερο την πόρτα της καρδιάς, να μπει περισσότερος Χριστός, περισσότερη αγάπη.

«Αυτό δεν κοστίζει τίποτα και το κέρδος είναι πολύ μεγάλο. Ο δότης της αγάπης εισπράττει ευτυχία πολλαπλασίως μεγαλύτερη από το δέκτη της αγάπης», τονίζει ο κ. Μιχαλολιάκος.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι κυρίως για τα παιδιά. Για αυτό πρωταγωνιστής αυτών των εκδηλώσεων είναι τα παραμύθια της γιαγιάς και του παππού, όπου τα παιδιά της τρίτης ηλικίας, δηλ. των δικών μας Κ.Α.Π.Η., λένε παραμύθια στα παιδιά της πρώτης ηλικίας.

Το σημερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Δήμο Πειραιά:

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:00 – 12:00 Πλατεία Κοραή
«Τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς» από τα Κέντρα Αγάπης & Αλληλεγγύης Πειραιά

18:00 – 19:00 Λεωφόρο Ειρήνης – Ν. Φάληρο, Δελφινάκια
«Ο παραμυθάς» από το «paramythokosmos.gr»

18:00 – 18:30 Πλατεία Κοραή
Κάλαντα και χοροί της Καρπάθου από τον «Σύλλογο των Απανταχού Καρπαθίων»

11:00 – 13:00 Πλατεία Αγίας Σοφίας
Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια με τη συνοδεία μουσικών οργάνων από το 7ο Γυμνάσιο Πειραιά