ΕΛΛΑΔΑ

Ανάβει τα φώτα του το «Χριστουγιεννιάτικο Καράβι» του Δήμου Πειραιά

Ανάβει τα φώτα του το «Χριστουγιεννιάτικο Καράβι» του Δήμου Πειραιά

Λίγες μόνο ώρες έμειναν πριν ανάψουν τα φώτα στο «χριστουγεννιάτικο καράβι» του Πειραιά στην πλατεία Κοραή, σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου.

Το σύμβολο της ναυτοσύνης, αλλά και των ελληνικών χριστουγεννιάτικων ηθών και εθίμων, θα υποδεχτεί στην πλατεία, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και παραγωγικών τάξεων και ο πειραϊκός λαός, αύριο Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα.

Το Καράβι που θα μεταφέρει τη χαρά και την ελπίδα στους δημότες της πόλης, θα έχει ψηλά στο κατάρτι του τη σημαία της Ελλάδας και του Δήμου Πειραιά.

Λίγο πριν την υποδοχή του «χριστουγεννιάτικου καραβιού» στις 18.30, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκουταρίου Ανατολικής Μάνης : «Η Βορδώνα», θα μοιράσει στους επισκέπτες τις παραδοσιακές μανιάτικες τηγανίδες.

Αμέσως μετά από το καλωσόρισμα του «χριστουγεννιάτικου καραβιού» του Δήμου Πειραιά, θα γίνει εκδήλωση στην πλατεία Κοραή με θέμα: «Λίγο πριν λίγο …μετά» έθιμα και παραδόσεις, πολύμορφη έκφραση πολιτισμού και παράδοσης.