ΕΛΛΑΔΑ

Μάνη: Απίστευτες εικόνες στην κεντρική αγορά - «Άφωνοι» όσοι είδαν το... θέαμα (pics)

Μάνη: Απίστευτες εικόνες στην κεντρική αγορά - «Άφωνοι» όσοι είδαν το... θέαμα (pics)

Η ψαριά της χρονιάς!

Ένα ψάρι βάρους 53,8 κιλών αλιεύθηκε στις 22 Ιανουαρίου στη Λακωνική Μάνη και βρίσκεται στο ιχθυοπωλείου Κουτσούκου στην Κεντρική Αγορά της Καλαμάτας.

Όπως έλεγαν στο ιχθυοπωλείο, είναι το μεγαλύτερο που έχουν δει μέχρι σήμερα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται να κοπεί σε φέτες ώστε να πουληθεί.

Το μαγιάτικο είναι ψάρι της οικογένειας των Kαραγγιδών και η επιστημονική του ονομασία είναι Seriola dumerilli (Σεριόλα του Ντυμερίλ). Το Μαγιάτικο είναι ένα ψάρι που συναντάται σε πολλές θάλασσες.

Είναι δεινός κυνηγός και ρυθμιστής του οικοσυστήματος των θαλασσών στις οποίες κινείται, με την προϋπόθεση ότι η ανθρώπινη παρέμβαση του έχει αφήσει αυτή τη δυνατότητα και δεν το έχει εξαφανίσει είτε λόγω της υπερεντατικής αλίευσής του είτε της μόλυνσης των θαλασσών.

Αν και οι πληθυσμοί των Μαγιάτικων είναι ικανοποιητικοί, τα τελευταία χρόνια λόγω της συνεχούς αλιείας ο αριθμός τους μειώθηκε αισθητά. Πολλές φορές ορισμένοι τομείς του σώματός του παρουσιάζουν τοξικότητα η οποία προκαλείται από την σιγκουατοξίνη, που αποθηκεύεται στον οργανισμό τους εάν τραφούν με δινομαστιγωτά.

Πηγή: tharrosnews.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Με λίγες νεφώσεις και πολλά μποφόρ η Πέμπτη (pics)

Συναγερμός έξω από το σπίτι της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου

Σχετικές ειδήσεις