ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Σύψας: Πότε θα «χτυπήσει» για δεύτερη φορά ο ιός την Ελλάδα

Κορονοϊός - Σύψας: Πότε θα «χτυπήσει» για δεύτερη φορά ο ιός την Ελλάδα
AP PHOTOS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσειςΓια ένα δεύτερο κύμα κορονοιού στη χώρα μίλησε ο Νίκος Σύψας, καθηγητής λοιμωξιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Όσο μπορούμε να προβλέψουμε το καλοκαίρι θα έχουμε μια ύφεση της πορείας του ιού, χωρίς αυτός να έχει εξαφανιστεί και ενδεχομένως το φθινόπωρο να δούμε ένα δεύτερο κύμα, περιέγραψε προσθέτοντας όμως πως κατά το δεύτερο κύμα πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν αντισώματα, θα υπάρχουν περισσότερες οροεπιδημιολογικές μελέτες και ενδεχομένως ένα πολύ καλό φάρμακο.

Επομένως θα ξεκινήσουμε από μια πολύ καλύτερη αφετηρία και δεν θα χρειαστούν να ακραία μέτρα που παίρνουμε τώρα», κατέληξε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Θα δούμε στην πορεία, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς, τόνισε ο καθηγητής αναφορικά με το πώς κρίνει τα νεότερα στοιχεία για την πορεία του κορονοιού στην χώρα.

«Εγώ πιστεύω ότι είμαστε ακόμη στην ανοδική πορεία. Όχι τόσο απότομα ανοδική, όπως στις αρχές, και πρέπει ακόμα λίγο ακόμη να κάνουμε υπομονή για να ξεμπερδέψουμε οριστικά με το πρόβλημα», τόνισε χαρακτηρίζοντας τον μήνα Απρίλιο δύσκολο.

«Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, αν δείξουμε υπομονή μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για τον μήνα Μάιο, όπου και θα ξεμπερδέψουμε από τα μέτρα αλλά σταδιακά.»

Όπως εξέφρασε συγκεκριμένα, τα μέτρα πρέπει να αρθούν σταδιακά με σύνεση και φειδώ γιατί αυτό που δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση είναι να υπάρξει δεύτερο κύμα. Κάτι τέτοιο πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Όσον αφορά τις εξελίξεις σχετικά με την πορεία των ερευνών για την κατάλληλη θεραπεία, ο κος Σύψας ανέφερε πως εφόσον όλα πάνε καλά, τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε τα αποτελέσματα των κλινικών μελετών του φαρμάκου ρεμδεσιβίρη.

Σχολίασε πρόκειται για ένα πολύ καλό αντιικό φάρμακο για τους κορονοϊούς. «Ακούω ότι έχει πολύ καλά αποτελέσματα, θα δούμε όμως. Εφόσον, είναι έτσι θα πάρει έγκριση από τον ΕΜΑ και θα αρχίσει να παράγεται μαζικά», είπε συνοψίζοντας πως έτσι μέσα έως τέλος καλοκαιριού θα έχουμε και στη χώρα μας φάρμακο για τους ασθενείς.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Γιατί άλλοι αρρωσταίνουν βαριά και άλλοι πιο ελαφριά» - Τι λέει Έλληνας γενετιστής

Σχετικές ειδήσεις