ΕΛΛΑΔΑ

Μαρκέλλα: Αυτή είναι η 33χρονη κατηγορούμενη - Φωτογραφίες και τα στοιχεία της

Μαρκέλλα: Αυτή είναι η 33χρονη κατηγορούμενη - Φωτογραφίες και τα στοιχεία της

Τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία της 33χρονης που κατηγορείται για την αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας, κοντά σε σχολεία στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση πρόκειται για την Ειρήνη Μούρθου (του Κοσμά και της Ειρήνης), η οποία μετά την απολογία της ενώπιον της α' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Κατά την εισαγγελική διάταξη, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 22-12-2020, «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στα τηλέφωνα 2310-388456 και 2310-388458, ενώ εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της συνομιλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, το όνομα, τα στοιχεία ταυτότητας, η φωτογραφία και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος 33χρονης ημεδαπής, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (σχετικό το από 18-06-2020 Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από την Υπηρεσία μας).

Σε βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό να μεταχειριστεί ο δράστης τον ανήλικο σε ανήθικες ασχολίες μη έχοντας συμπληρώσει ο ανήλικος τα 14 έτη, βιασμό, γενετήσια πράξη με ανήλικο – παθόντα ο οποίος δε συμπλήρωσε τα δώδεκα έτη, πορνογραφία ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε το δωδέκατο έτος της ηλικίας του, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για αποκλειστικά ιδία χρήση και έκθεση.

Πρόκειται για την:

(επ) ΜΟΥΡΘΟΥ (ον) Ειρήνη του Κοσμά και της Ευαγγελίας , γεν. 1987.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 22-12-2020, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Για παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης , στα τηλέφωνα 2310-388456 και 2310-388458».

Αποκάλυψη «βόμβα» από τον αδερφό της Μαρκέλλας

Σε αποκάλυψη «βόμβα» προχώρησε την Τρίτη (23/06) ο αδελφός της 10χρονης Μαρκέλλας.

Ο 25χρονος, που ζητά να διανυκτερεύει κοντά της, θεωρεί ότι στην υπόθεση της απαγωγής, εκτός από την 33χρονη, εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα.

Αποκάλυψε πως η 33χρονη κατηγορούμενη που προφυλακίστηκε μετά την απολογία της, δεν ήταν μόνη στο διαμέρισμα.

«Η Μαρκέλλα ξέρει πολλά. Όσο περνάνε οι μέρες έρχονται εικόνες η μια πίσω από την άλλη. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα γιατί σέβομαι την έρευνα. Θα σας πω μόνο ένα πράγμα μόνο. Η Μαρκέλλα δεν ήταν μόνη στο διαμέρισμα με αυτήν την γυναίκα», είπε χαρακτηριστικά ο αδερφός της 10χρονης μιλώντας στο Mega.

Ο 25χρονος δεν έκανε καμία ερώτηση στο παιδί για τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια της 33χρονης. Μόνη της η μικρή το μόνο που του εκμυστηρεύτηκε ήταν ότι δεν μπορεί να κλείσει εύκολα τα μάτια της γιατί βλέπει συνέχεια το πρόσωπο της αδίστακτη γυναίκας που την άρπαξε από το σχολείο. Την Τρίτη (23/06), μάλιστα, ο αδελφός της 10χρονης κατέθεσε αίτηση διανυκτέρευσης στο νοσοκομείο που φιλοξενείται προσωρινά.

Παιδοψυχολόγοι και άνδρες της αστυνομίας κάνουν τα πάντα για να εκμαιεύσουν κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να ρίξει φως στην υπόθεση. Ο αδελφός της 10χρονης εκτιμά πως η αδελφή του μπορεί να δώσει και άλλα σημαντικά στοιχεία στις Αρχές.

«Δεν είναι εύκολο για την αδερφή μου να είναι μέσα στο νοσοκομείο. Σαν παιδάκι με ρωτάει γιατί παραμένει μέσα ενώ δεν είναι άρρωστη. Αν οι αρχές κρίνουν ότι πρέπει να μείνει κι άλλο νομίζω ότι το καλύτερο είναι να μένω μαζί της τα βράδια. Να νιώσει την οικογενειακή ηρεμία που έχει ανάγκη», είπε ακόμη ο αδελφός της Μαρκέλλας.

Με ένα πρόγραμμα αυστηρό και το επισκεπτήριο απόλυτα ελεγμένο η 10χρονη μαθήτρια περιμένει να πάρει γρήγορα εξιτήριο.

Προκλητική στην απολογία της η 33χρονη

Στις Γυναικείες Φυλακές Θηβών οδηγήθηκε η 33χρονη η οποία, μετά την πολύωρη απολογία της ενώπιον της α' τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη για την υπόθεση αρπαγής της ανήλικης κοντά σε σχολείο της Κάτω Τούμπας.

Όπως έγινε γνωστό, η κατηγορούμενη -απολογούμενη- αρνήθηκε τις βαρύτατες πράξεις που της αποδίδει το κατηγορητήριο και συνδέονται με ασελγείς πράξεις, αποδεχόμενη μόνο την προμήθεια ναρκωτικών, την οποία απέδωσε στην τοξικοεξάρτησή της, ενώ υπέβαλε αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Κατά την απολογία της φέρεται να ισχυρίστηκε ότι η ανήλικη την ακολούθησε «οικειοθελώς» και απέδωσε σε «φαντασίωση» μέρος των όσων κατέθεσε στους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς. Κατά πληροφορίες, ανέφερε ότι πρόθεσή της ήταν να φροντίσει την ανήλικη, θέλοντας να καλύψει το «ψυχικό κενό» που άφησε στην ίδια η έλλειψη του παιδιού της, το οποίο της «αποστέρησε εκδικητικά» ο πρώην σύζυγός της. Αναφορικά με την προανακριτική της κατάθεση, όπου φέρεται να ομολογεί τις πράξεις της, η 33χρονη ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και πιέσεων.

Για το κινητό και το λαπ-τοπ που της αποδίδεται ότι κατέστρεψε πριν συλληφθεί στην Παραλία Κατερίνης, τόνισε ότι προέβη στην ενέργεια αυτή επειδή πανικοβλήθηκε μήπως εντοπισθεί, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι έβγαλε μία «σέλφι» με την μαθήτρια την ώρα που «έπαιζαν και χόρευαν».

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αποφασίστηκε η προσωρινή της κράτηση, μέτρο κατά του οποίου, όπως δήλωσε ο συνήγορός της, θα προσφύγει εντός των επόμενων ημερών. Η κύρια ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται και στο πλαίσιο αυτό θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια -μόλις ολοκληρωθούν- τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από το κινητό και το λαπ-τοπ που κατασχέθηκαν.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την μεταφορά της 33χρονης στο γραφείο της ανακρίτριας:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιτριόλι: «Βόμβα» στην υπόθεση! «Άλλος είναι ο λόγος που την έκαψε»