ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Πέτσας: Ίσως παραταθεί το lockdown - Περιμένουμε να γεμίσουν 150 ΜΕΘ τις επόμενες μέρες

Κορονοϊός - Πέτσας: Ίσως παραταθεί το lockdown - Περιμένουμε να γεμίσουν 150 ΜΕΘ τις επόμενες μέρες
Intime News

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε lockdwon χωρίς να περιμένει τα αποτελέσματα των μέτρων που είχαν τεθεί το προηγούμενο διάστημα σε ισχύ, εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κάνοντας λόγο για «τσουνάμι» κορονοϊού που θα χτυπούσε την χώρα

«Θέλαμε να προλάβουμε τις εξελίξεις πριν μας προλάβουν εκείνες», ήταν τα λόγια του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος έκανε λόγο για ένα κύμα που ήταν έτοιμο να μετατραπεί σε «τσουνάμι» και να πνίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτό το ενδεχόμενο ήταν καθοριστικής σημασίας ο πρωθυπουργός να λάβει αυτή την απόφαση και να μην περιμένει ακόμα μια εβδομάδα.

«Κινηθήκαμε άμεσα προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα και να τιθασεύσουμε μέχρι το τέλος του μήνα αυτό το κύμα που ήταν πολύ επικίνδυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε στη συνέχεια μια ανησυχητική πρόβλεψη, μιλώντας στον ANT1, λέγοντας ότι αναμένεται να γεμίσουν το επόμενο διάστημα, 150 ΜΕΘ, «όπως φαινόταν από τις τελευταίες ημέρες και την αύξηση των κρουσμάτων που είχαμε, μέσα στις επόμενες ημέρες περιμένουμε να γεμίσουν 150 ΜΕΘ μόνο από τα κύματα των τελευταίων ημερών».

Στόχος των λοιμωξιολόγων και της κυβέρνησης είναι να φθάσει η χώρα και πάλι στα επίπεδα Σεπτεμβρίου, δηλαδή στα 300 με 400 κρούσματα ημερησίως. Σε περίπτωση που δεν κατορθωθεί να ανακοπεί η επιθετική ανάπτυξη της πανδημίας του κορονοϊού, τότε είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να παραταθεί ο ισχύον lockdown.

«Η περίοδος που μπορούσαμε να συμβιώνουμε με τον ιό ήταν η εποχή του Σεπτέμβρη με 200 έως 400 κρούσματα, χωρίς μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ. Με αυτό το κριτήριο λέμε ότι πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα επίπεδο κρουσμάτων που έδειξε ότι μπορεί να ανταποκρίνεται σε ικανοποιητικό φορτίο για το Σύστημα Υγείας, που δεν θα το θέτει σε κίνδυνο», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφορικά με την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων από την πανδημία του κορονοϊού και για το επίδομα των 800 ευρώ, ανέφερε ότι το επίδομα ενισχύθηκε γιατί υπήρξε μεγάλη πίεση στα εισοδήματα. «Προσδοκούμε ότι τα νέα μέτρα θα αποδώσουν, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μια κανονικότητα προς τις γιορτές. Γι αυτό και το επίδομα θα δοθεί μέσα στον Δεκέμβριο, πριν από τα Χριστούγεννα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να καλύψει όσους περισσότερους πολίτες γίνεται και ειδικότερα τις πιο ευπαθείς οικονομικά ομάδες όπως οι μακροχρόνια άνεργοι.

Τέλος, έκανε γνωστό ότι σήμερα αναμένονται ανακοινώσεις για τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα, ενώ για του εργαζόμενους στον πολιτισμό, ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο Πολιτισμού να δημιουργηθεί ένα μητρώο, για τη φύση του επαγγέλματος με ακρίβεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Υγείας: Προσλαμβάνονται άμεσα 300 μόνιμοι γιατροί σε ΜΕΘ - Επίταξη ιδιωτικών κλινικών