ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Χωρίς ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ την Πέμπτη η Αθήνα

Απεργία: Χωρίς ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ την Πέμπτη η Αθήνα
In Τime

Ακινητοποιημένα θα είναι την ερχόμενη Πέμπτη 26 Νοεμβρίου τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό γραμμές 1 ,2, 3 και τραμ), λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (EKA).

Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ. Α.Ε., με ανακοίνωσή τους, τονίζουν πως από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας Covid-19 «σταθήκαμε, με υπευθυνότητα, απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες, να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο».

Ωστόσο, δηλώνουν, «δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει "εργαλείο" για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών».

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω ΟΑΕΔ, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής ΣΣΕ και άλλων πολλών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους» προσθέτουν οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ.

Τέλος, διεκδικούν να ενισχυθούν τα μέτρα κατά της πανδημίας εντός της ΣΤΑΣΥ, στο πλαίσιο που έχουν θέσει όλα τα Σωματεία, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ Covid- 19 με έξοδα της εταιρείας και να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός – Lockdown: Γιατί δεν θα ανοίξει τίποτα μέχρι την Πρωτοχρονιά