ΕΛΛΑΔΑ

Click away: H πρόγνωση-σοκ που έφερε τη λύση αυτή - Μουδιασμένη η αγορά

Click away: H πρόγνωση-σοκ που έφερε τη λύση αυτή - Μουδιασμένη η αγορά
INTIME

Οι αλγόριθμοι έδειχναν «έκρηξη» κρουσμάτων και θυμάτων από κορονοϊό αν άνοιγε πλήρως το λιανεμπόριο και δεν εφαρμοζόταν το click away εξήγησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως είπε συγκεκριμένα στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 οι αλγόριθμοι που παρουσιάστηκαν στο υπουργείο Ανάπτυξης από τα μέλη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας προκειμένου να στηριχθεί η επιλογή του click away έδειχναν ότι αν άνοιγε το λιανεμπόριο κανονικά τότε έως τις 21 Ιανουαρίου θα είχαμε ανεξέλεγκτη πανδημία και θα θρηνούσαμε πολλαπλάσια των σημερινών θύματα.

Ίσως οι θάνατοι από κορονοϊό να ξεπερνούσαν τους 1.000 είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι αν και ο ίδιος ήταν υπέρμαχος ενδοκυβερνητικά να ανοίξει το λιανεμπόριο και να κινηθεί η αγορά, μπροστά σε έναν τέτοιον κίνδυνο, υπήρξε προβληματισμός.

Νωρίτερα το newsbomb.gr σε ρεπορτάζ του για την πρώτη ημέρα εφαρμογής του click away, την Κυριακή, περιέγραφε ότι στην αγορά υπάρχει «μούδιασμα».

Όπως είπε στο Newsbomb.gr και την Αμαλία Κάτζου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, την πρώτη ημέρα του click away η εικόνα ήταν απογοητευτική και όσα καταστήματα άνοιξαν, ο τζίρος τους ήταν πολύ μικρός

Στους πιο εμπορικούς δρόμους της χώρας, όπως στην Ερμού στην Αθήνα η πρεμιέρα του click away βρήκε τους καταναλωτές επιφυλακτικούς, ενώ τα περισσότερα καταστήματα παρέμειναν κλειστά.

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Νίκος Κουγιουμτζής δήλωσε στο Newsbomb.gr ότι το click away είναι «σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες» και δημιουργεί σύγχυση στον εμπορικό κόσμο.

Μόνο το 15% των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων διαθέτουν e-shop, ενώ και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν σε αυτή τη νέα μέθοδο, πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης, πάντως, ξεκαθάρισε, ότι θα υπάρξει πρόβλεψη κρατικής ενίσχυσης στις επιχειρήσεις είτε παραμένουν κλειστές είτε λειτουργούν μέσω του clickaway.

«Θα υπάρξει κι άλλη πρόβλεψη, βλέπουμε πώς μπορεί να αυξηθεί το ποσό», σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ εξέφρασε την ελπίδα αυτή η μέθοδος παράδοσης να ισοφαρίσει τις ζημιές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Μεγάλη προσοχή! Επικίνδυνα φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές θα μπουν στο «μάτι»