ΕΛΛΑΔΑ

Guardian: Ο αντιστασιακός Μ. Γλέζος καταγγέλλει τις περικοπές

Guardian: Ο αντιστασιακός Μ. Γλέζος καταγγέλλει τις περικοπές

Τις απόψεις του Μανώλη Γλέζου φιλοξενεί η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Με τίτλο «Ο ήρωας της Αντίστασης καταγγέλλει τις περικοπές της ΕΕ» και υπότιτλο «Ο Μανώλης Γλέζος επιτίθεται στα μέτρα λιτότητας», η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στην έκκληση του Μ. Γλέζου προς τους διαδηλωτές να «ανατρέψουν ένα σάπιο σύστημα».

«Οδηγώντας τον αγώνα σε ένα πολύ διαφορετικό είδος πολέμου, ο Αριστερός αγωνιστής υποστηρίζει ότι το έθνος του έχει μετατραπεί σε «πειραματόζωο» μέτρων λιτότητας, στα οποία καμία χώρα δεν έχει ανοσία», αναφέρει.

«Έχουμε γίνει το πειραματόζωο των πολιτικών και κυβερνήσεων των οποίων ο μόνος Θεός είναι το χρήμα», δήλωσε ο κ. Γλέζος, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρωνόταν έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε περισσότερες από 20 πόλεις του εξωτερικού, σε μια μαζική επίδειξη αλληλεγγύης και υποστήριξης για τους Έλληνες, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ευρωπαϊκού δράματος.

Σύμφωνα με τον κ. Γλέζο, η κρίση και τα μέτρα λιτότητας ξεκίνησαν μεν στην Ελλάδα, αλλά θα επηρεάσουν και άλλα κράτη, ενώ η αλληλεγγύη σημαίνει ότι οι άνθρωποι αντιδρούν.

«Είμαστε τόσο ευγνώμονες γι αυτήν τη χειρονομία αλληλεγγύης στο εξωτερικό. Είναι προφανές ότι οι άνθρωποι δεν είναι διατεθειμένοι να τους πάρουν την τύχη από τα χέρια τους», προσέθεσε.

Σχολιάζοντας τη δημοσκοπική άνοδο της Αριστεράς, ο κ. Γλέζος επισήμανε: «Είμαστε έτοιμοι να δούμε μεγάλες αλλαγές».

«Υπάρχει πολύ οργή, αλλά δεν επιθυμούμε να δούμε αίμα στους δρόμους. Αυτό που συμβαίνει είναι μια εξέγερση των ιδεών, μια εξέγερση στον τρόπο που οι άνθρωποι βλέπουν τον κόσμο, στην άρνησή τους να υποβληθούν στις αδικίες της ΕΕ και του ΔΝΤ», τόνισε ο κ. Γλέζος εκτιμώντας ότι όλα αυτά θα γίνουν πιο σαφή με τις εκλογές, τον Απρίλιο.