ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: 10χρονος και βρέφος 2 μηνών νοσηλεύονται με κορονοϊό - Ανησυχία για την έξαρση της πανδημίας

Πάτρα: 10χρονος και βρέφος 2 μηνών νοσηλεύονται με κορονοϊό - Ανησυχία για την έξαρση της πανδημίας
Intime News

Δύο ακόμη κρούσματα νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας με τη λίστα του κορονοϊού να αυξάνεται επικίνδυνα στην Αχαΐα.

Πρόκειται για έναν 10χρονο και ένα βρέφος μόλις δύο μηνών. Η κατάσταση του 10χρονου, δεν εμπνέει ανησυχία, ενώ θετικοί στον κορονοιό έχουν βρεθεί οι γονείς του βρέφους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τα νέα περιστατικά έρχονται να προστεθούν στην περίπτωση του 9χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ με συμπτώματα πνευμονίας.

«Υπάρχουν κρούσματα και στα παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και όχι μόνο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει πια ο μύθος ότι τα παιδιά δεν νοσούν. Υπάρχει χαμηλή ανοσία, χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων, δεν είμαστε οπλισμένοι» προειδοποίησε νωρίτερα ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Στην Πάτρα, που βρίσκεται στο «κόκκινο» όσον αφορά τα στοιχεία της επιδημιολογικής παρατήρησης για τον κορονοϊό, μεταβαίνει ο γγ Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο οποίος θα επισκεφθεί τα δύο νοσοκομεία της πόλης.

Τον κ. Κωτσιόπουλο συνοδεύουν ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου, ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος και Θεοκλής Ζαούτης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποπλάνηση 13χρονου: Η καθηγήτρια «ικανοποιούσε την ορμή της» και την ώρα των μαθημάτων