ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με το θάνατο 63χρονης στο Ίλιον μετά το εμβόλιο: Τι λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας

Θρίλερ με το θάνατο 63χρονης στο Ίλιον μετά το εμβόλιο: Τι λέει ο ιατροδικαστής της οικογένειας

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου μίας 63χρονης λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Μπορεί ο ΕΟΦ να αποφάνθηκε ότι ο θάνατος της 63χρονης γυναίκας δεν σχετίζεται με το εμβόλιο που έκανε, ωστόσο η οικογένεια της θανούσας έχει τις ενστάσεις της.

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ αναφέρει:

«Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα».

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ αυτή είναι η «αρχική και προσώρας εκτίμηση της ΟΕ/ΕΦΑΡ για την ΚΚ 20212061».

«Ίσως σχετίζεται το εμβόλιο», υποστηρίζει η οικογένεια

Ο ιατροδικαστής της οικογένειας μιλώντας σε εκπομπή του Mega μίλησε για την υπόθεση ανέφερε: «Όταν κατά τη διάρκεια ιατροδικαστικής εξέτασης υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που δεν μπορούν να αποφανθούν για την αιτία θανάτου, ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι διενεργούμε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Είναι προσωρινή τοποθέτηση αυτή του ΕΟΦ. Παλαιό έμφραγμα σημαίνει ότι στο μυοκάρδιο εντοπίσαμε ουλές», είπε αρχικά ο κ. Αλεξάνδρου, για να συνεχίσει: «Το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, είναι αποτέλεσμα. Χρονικά το περιστατικό έλαβε χώρα μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό».

«Εγώ αν έπρεπε να κάνει συγγενής μου το εμβόλιο της AstraZeneca, θα του έλεγα να μην πάει. Ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι μια κοινότητα επιστημονική μπορεί να ανακαλέσει ή να σκεφτεί ξανά κάποια πράγματα», πρόσθεσε ο κ. Αλεξάνδρου.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Το χρονικό

Η γυναίκα είχε κάνει το εμβόλιο το μεσημέρι της Τρίτης, 30.03.2021 στο κέντρο εμβολιασμού στο Ίλιον. Ήταν η πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Κάθισε 20 λεπτά στο εμβολιαστικό κέντρο και στην συνέχεια έφυγε για να πάει στο σπίτι της.

Όμως, η γυναίκα βγαίνοντας αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε από έναν περαστικό να την βοηθήσει. Ο άνδρας την έπιασε αγκαλιά και προσπάθησε να την βοηθήσει. Αμέσως, έτρεξαν έξω γιατροί από το εμβολιαστικό κέντρο και την μετέφεραν μέσα. Κλήθηκε και το ΕΚΑΒ που έφτασε 10 λεπτά αργότερα, αλλά δυστυχώς η γυναίκα δεν άντεξε και τελικά διαπιστώθηκε ο θάνατός της, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν.

Χρούσος: «Δεν υπάρχει φάρμακο ή εμβόλιο που να μην έχει παρενέργειες»

Ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Γιώργος Χρούσος μίλησε στο Mega για την πορεία των εμβολιασμών, μετά μάλιστα το περιστατικό με τον θάνατο της 63χρονης.

«Η δική μου γνώμη είναι ότι δεν μπορούν να πούμε μετά βεβαιότητας ότι οφείλεται στον εμβολιασμό αυτό που συνέβη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρούσος, συμπληρώνοντας ότι «ένας στα εκατομμύρια των ασθενών μπορεί να πάθει προβλήματα με την πίεση του αίματος, θρόμβωση, αιμορραγία και λοιπά».

«Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει με τα εμβόλια» υπογράμμισε, τονίζοντας ότι η πρωτεΐνη ακίδα του ιού μπορεί από μόνη της να ξεκινήσει την ενδοαγγειακή πήξη.

«Δεν υπάρχει φάρμακο ή εμβόλιο που να μην έχει παρενέργειες» πρόσθεσε ο κ. Χρούσος, σημειώνοντας ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι καλύτερη επιλογή από τον μη εμβολιασμό.

Με πληροφορίες από Mega

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έτσι έγινε το φρικτό δυστύχημα με τους τρεις νεκρούς στην Εύβοια