ΕΛΛΑΔΑ

Συνεπιμέλεια - Ενεργοί μπαμπάδες: Ένα τραγούδι για τα παιδιά μας

Συνεπιμέλεια - Ενεργοί μπαμπάδες: Ένα τραγούδι για τα παιδιά μας

«Μια αγκαλιά σε πάει μακρύτερα - Μα δυο αγκαλιές είναι καλύτερα» - Ένα τραγούδι εμπνευσμένο από τον αγώνα που κάνουν οι ενεργοί μπαμπάδες, για τον ισότιμο ρόλο των δυο γονέων στο μεγάλωμα των παιδιών.

Μετά από 37 χρόνια αλλάζει το οικογενειακό Δίκαιο, με το νομοσχέδιο που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και προχωρεί προς την Βουλή μετά την έγκρισή του στα τέλη Φεβρουαρίου από το υπουργικό Συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο φέρει τον τίτλο «Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου» και σύμφωνα με τους συντάκτες του συνιστά μια παιδοκεντρική μεταρρύθμιση, η οποία διατηρεί και ενισχύει το αληθές και πραγματικό συμφέρον του παιδιού ως το βασικό κριτήριο για τη ρύθμιση των σχέσεων των τέκνων με τους γονείς τους.

Με το Σχέδιο Νόμου καθιερώνονται καινοτομίες που διευκολύνουν τη συνεννόηση των γονέων μετά τη διάσπαση του έγγαμου βίου και καθιερώνονται αντικειμενικά κριτήρια με τα οποία θα υποβοηθείται η ασφαλής δικανική κρίση για τις υποθέσεις που άγονται στα δικαστήρια.

Το τραγούδι που δημιούργησε ο Νικόλας Αδέσποτος, στίχους και μουσική, είναι ένας «ύμνος» για τον ισότιμο ρόλο των δύο γονέων στο μεγάλωμα των παιδιών μετά από ένα διαζύγιο και αφιερωμένο στους διαζευγμένους γονείς αλλά κυρίως στα παιδιά, που χρειάζονται και τους δυο γονείς τους για να μεγαλώσουν σωστά.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Υβριδική απειλή στο Αιγαίο: Επικίνδυνα «τζατζαρίσματα» - Σε ετοιμότητα Ένοπλες Δυνάμεις και Λιμενικό