ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο Γαύδος: «Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω», συγκλονίζει η μητέρα της 25χρονης Κορίνας (vid)

Τροχαίο Γαύδος
zarpanews.gr

Θρήνος στην Κρήτη από το θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Γαύδο με θύμα μια 25χρονη.

Η κοπέλα ήταν από την Κέρκυρα, σπούδαζε αρχιτεκτονική στα Χανιά και της είχαν μείνει λίγα μαθήματα για να πάρει το πτυχίο της.

Η θλίψη της οικογένειας είναι ανείπωτη με συγγενείς να κάνουν λόγο για μια χαμογελαστή κοπέλα που λάτρευε την φύση και ήταν πνεύμα ελεύθερο. Η 25χρονη πριν από λίγα χρόνια είχε επισκεφτεί την Γαύδο και μαγεύτηκε από την ομορφιά της.

Ύστερα από ένα ατύχημα που είχε με μηχανή αποφάσισε να μείνει εκεί το τελευταίο διάστημα για να αναρρώσει στο αγαπημένο της νησί.

«Ενημερώθηκα χθες το μεσημέρι 12 η ώρα από μια φίλη της και μετά με πήρανε και από την Αστυνομία. Τίποτα δεν ξέρω. Το παιδί μου πίσω έρχεται; Δεν έρχεται. Όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά. Ήτανε μια χαρά. Ήθελα να της στείλω κάτι πράγματα που είχε αφήσει εδώ από την τελευταία φορά που έφυγε και μιλάγαμε γι' αυτό», είπε συντετριμμένη η μητέρα της 25χρονης μιλώντας στο Mega.

«Έμεινε αβοήθητη 5 ώρες»

Την ίδια ώρα, σοκ αλλά και θυμό προκαλούν τα λόγια κατοίκου της Γαύδου που αποκαλύπτει ότι θα μπορούσε η κοπέλα να ζούσε αν δεν υπήρχε η πολύωρη καθυστέρηση για βοήθεια από τα Χανιά.

Όπως ανέφερε στο Zarpa Radio 89.6, η κυρία Έφη Γεωργακά, κάτοικος της Γαύδου και ταχυδρόμος του νησιού: «Είναι τραγικό αυτό που συνέβη, το ζήσαμε απο κοντά και συνειδητοποιήσαμε για μία ακόμη φορά ότι είμαστε στο έλεος του Θεού. Το ξέρουμε ότι είμαστε απομακρυσμένοι, απομονωμένοι όμως υπάρχουν μεγάλα εμπόδια και καθυστερήσεις όταν συμβαίνει κάτι».

Και πρόσθεσε: «Το τροχαίο έγινε τα ξημερώματα, γύρω στις 3, εμείς το μάθαμε στις 6 το πρωί. Ο οδηγός κατάφερε και ανέβηκε τον γκρεμό με τα πόδια και ειδοποίησε. Η κοπέλα ήταν ζωντανή. Μέχρι τις 10 το πρωί όχι μόνο είχε τις αισθήσεις της, αλλά είχε διαύγεια και συζητούσε κανονικά. Για περίπου 5 ώρες δεν φάνηκε καμία βοήθεια.

Εμείς εδώ κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά από απέναντι γιατί δεν είχαν έρθει τόσες ώρες εφόσον ο καιρός ήταν πολύ καλός και δεν είχαν εμπόδιο από τη θάλασσα;».

troxaio-gavdos3.jpg
Ο 40χρονος οδηγός του αυτοκίνητου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Χανίων και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εκτός κινδύνουzarpanews.gr

Τι έδειξε η νεκροψία – νεκροτομή

Το μεσημέρι της Δευτέρας (12/04) ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στην σορό της 25χρονης Κορίνας Λαβράνου.

Σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή Κρήτης Σταμάτη Μπελιβάνη, από το πόρισμα της εξέτασης προέκυψε πως ο θάνατος της άτυχης φοιτήτριας του Πολυτεχνείου Κρήτης προήλθε από ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία, συνέπεια των συντριπτικών τραυμάτων που είχε υποστεί εγκλωβισμένη μέσα στο αυτοκίνητο κατά την πτώση του στον γκρεμό.

Ο χρόνος θανάτου -σύμφωνα με το πόρισμα- τοποθετείται στις πρώτες πρωινές ώρες και σίγουρα όχι πολύ ώρα μετά την ανεύρεση του αυτοκινήτου από όσους έσπευσαν στο σημείο, σύμφωνα με το flashnews.gr.

gavdos.jpg
Από ακατάσχετη εσωτερική αιμορραγία ο θάνατος της άτυχης φοιτήτριαςzarpanews.gr

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν η φοιτήτρια πήγε μια βόλτα με έναν φίλο της και για άγνωστη αιτία το αυτοκίνητο που επέβαιναν έπεσε στο γκρεμό στην περιοχή Βαθύ Σελί, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι ενδεχομένως να λύθηκε το χειρόφρενο.

Ο 40χρονος οδηγός του αυτοκίνητου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των Χανίων και η κατάσταση της υγείας του κρίνεται εκτός κινδύνου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις: Αυξήσεις 150 ευρώ και αναδρομικά άνω των 3.000 ευρώ - Ποιοι και πότε θα τα πάρουν