ΕΛΛΑΔΑ

#BreakBinary: Το κίνημα που σε καλεί να συνδυάσεις επιτέλους τις αντιθέσεις σου

#BreakBinary: Το κίνημα που σε καλεί να συνδυάσεις επιτέλους τις αντιθέσεις σου

Στην εποχή των ψηφιακών μέσων και των social media, τα κινήματα που κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στον κόσμο του διαδικτύου, είναι πολλά. Λίγα είναι, ωστόσο, εκείνα τα οποία αξίζουν πραγματικά την προσοχή μας και μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην καθημερινότητά μας, με το #BreakBinary να αποτελεί αναμφίβολα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Πρόκειται για ένα νέο κίνημα που εμφανίστηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο και μας καλεί να γίνουμε μέρος του, για έναν ιδιαίτερα θετικό σκοπό. Τι είναι το #BreakBinary και γιατί αναφερόμαστε σε αυτό σήμερα; Όπως η ίδια η ονομασία του αποκαλύπτει, πρόκειται για ένα κίνημα το οποίο μας ζητά να «αγκαλιάσουμε» και να συνδυάσουμε -επιτέλους- τις αντιθέσεις μας. Το γιατί, λοιπόν, το κεντρικό μήνυμα πίσω από το hashtag Break Binary έχει τόση αξία στις μέρες μας, θα το ανακαλύψετε αμέσως.

Αναδεικνύοντας τις non binary επιλογές που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε

Μπορεί να διανύουμε τη δεκαετία του 2020, ωστόσο, υπάρχουν πολλά ταμπού, πολλά στερεότυπα που αποτελούν ακόμη μέρος της καθημερινότητάς μας και περιορίζουν τόσο τις επιλογές μας, όσο και εμάς τους ίδιους. Ένα από αυτά τα στερεότυπα, είναι το να «κρύβουμε» τις αντιθέσεις μας στο φαγητό, στην μόδα, ακόμα και στα ενδιαφέροντά μας. Προσπαθώντας να δείχνουμε στους γύρω μας ένα συγκεκριμένο, περισσότερο συγκροτημένο πρόσωπο, ενώ κατά βάθος γνωρίζουμε πως είμαστε πολλά ακόμη &more.

Διότι δεν πειράζει αν σ’αρέσει να τρως καρπούζι με φέτα ή τηγανητές πατάτες με παγωτό βανίλια. Ζούμε σε μια &more εποχή που όλοι οι συνδυασμοί είναι αποδεκτοί και όλα μπορούν αν μπλεχτούν μεταξύ τους και να κάνουν κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον, όπως οι βάφλες με μπέικον ή τα πατάκια με την σοκολάτα. Μπορείς να ακούς και pop και rock, αλλά και παλιά λαϊκά τραγούδια. Να φοράς πέδιλα με κάλτσες και σακάκια με αθλητικά ή full denim outfits. Να σου αρέσουν τα τατουάζ και η κλασσική μουσική. Γιατί λοιπόν να χρειάζεται να διαλέξεις ή το ένα ή το άλλο όταν μπορείς να τα έχεις όλα και περισσότερα.

Στην πραγματικότητά, λοιπόν, δεν χρειάζεται να διαλέξουμε να είμαστε είτε το ένα, είτε το άλλο, διότι ο καθένας μας είναι περισσότερα από όσα δείχνει. Αυτό ακριβώς μας ζητά να κάνουμε τώρα το #BreakBinary, που ανακαλύψαμε μέσα από την καμπάνια &more powered by glo™. Ουσιαστικά, μας καλεί να αναδείξουμε όλους τους συνδυασμούς που κρύβουμε μέσα μας, να κάνουμε τα δικά μας mix & match και να φέρουμε στην επιφάνεια τις αντιθέσεις μας.

Αυτό λέει και ο Γιώργος Καραβάς, ambassador του glo™ &more, αποτελεί σίγουρα χαρακτηριστικό παράδειγμα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι μοντέλο, αλλά την ίδια ώρα είναι παρουσιαστής, επιχειρηματίας, δημιουργός και ένας άνθρωπος που λατρεύει την περιπέτεια και την οικογενειακή ζωή. Δεν διστάζει όμως να δείχνει και να συνδυάζει κάθε μέρα τις αντιθέσεις που συνθέτουν την προσωπικότητά του. Αυτό είναι αναμφίβολα και το «μυστικό» της επιτυχίας του, το γεγονός δηλαδή ότι δεν έμεινε ποτέ στα στερεότυπα που τον ήθελαν να διαλέξει να είναι μόνο κάτι από τα παραπάνω. Ο ίδιος γνωρίζει πως δεν χρειάζεται να διαλέξει, διότι είναι πολλά &more -και αυτό ακριβώς κάνει.

Δείτε το video εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=NFL45x9I_GA

Τολμώντας, λοιπόν, το διαφορετικό, επιλέγοντας να κάνουμε όσα μας ευχαριστούν και μας εκφράζουν, όσο αντίθετα και αν φαίνονται στους γύρω μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μία καλύτερη πραγματικότητα για εμάς, έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις και χωρίς συμβιβασμούς ή διλήμματα.

Αν θέλουμε να εξηγήσουμε εν συντομία συνεπώς τι σημαίνει #BreakBinary, μπορούμε να πούμε πως είναι το κίνημα που «γεννήθηκε» μέσα από τις ανάγκες της σύγχρονης εποχής και μας καλεί να «αγκαλιάσουμε» τις αντιθέσεις. Ας αντλήσουμε έμπνευση από αυτό, ας υποστηρίξουμε την κάθε μας διαφορετική επιλογή και ας κάνουμε και εμείς τα πρώτα βήματα to #Beverything &more!