ΕΛΛΑΔΑ

Βαρβάκειος: «Τσιμπημένα» τα αμνοερίφια προσιτά τα καλαμαράκια

Βαρβάκειος αγορά

Τί να προσέξουν οι καταναλωτές; - Ποια είναι η εικόνα της αγοράς;

Λίγες ημέρες πριν την Ανάσταση και η αγορά ψάχνει ακόμη τον βηματισμό της, περιμένοντας και αυτή το θαύμα της.

Ωστόσο οι τιμές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι αναμένονται λίγο πιο «τσιμπημένες» από πέρυσι με τους καταναλωτές να περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή να κάνουν τις αγορές τους προσδοκώντας σε κάτι καλύτερο.

Μια βόλτα στην άδεια σχεδόν δημοτική κρεαταγορά της Αθήνας δείχνει του λόγου τω αληθές. Η τιμή του αρνιού Μεγάλη Τρίτη κυμαίνεται μεταξύ 6,90€ το κιλό με 9,90€.

Την ίδια ώρα πιο προσιτά φαίνεται να είναι τα μαλάκια και τα ψάρια τα οποία έχουν την τιμητική τους αυτή την εβδομάδα.

Οι τιμές είναι για το Γαριδάκι 3€, τα θράψαλα μπορείτε να τα βρείτε με 7€, χταπόδι στα 10€, καλαμαράκι στα 8€ και οι σουπιές στα 10€.

Μαλάκια και ψάρια

Ο Βασίλης Σίμος, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιχθυοπωλών Αθηνών, μιλά στο Newsbomb.gr για τις ευκαιρίες που έχει η δημοτική αγορά της Αθήνας στα ψάρια και τα μαλάκια αυτές τις ημέρες.

simos.jpg
Ο κύριος Σίμος

«Σίγουρα ο κόσμος γνωρίζει ότι ερχόμενος της Βαρβακείου θα βρει μεγάλη διαφορά στις τιμές, ενώ από θέμα ποιότητας δεν υπάρχει θέμα συζητήσεως. Ήδη από το προηγούμενο Σάββατο με το που χαλάρωσαν λίγο τα μέτρα μετακίνησης ο κόσμος κατέβηκε και αναζήτησε το καλύτερο για το σπίτι του», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει, «Η Μεγάλη Εβδομάδα έχει αρχίσει καλά για εμάς και τηρούνται όλα τα μέτρα συν ότι η αγορά είναι ένας χώρος ο οποίος αερίζεται. Σε ότι αφορά τις τιμές είναι αρκετά καλές που έχουμε είναι τουλάχιστον 15-20% πιο κάτω σε σχέση με την αντίστοιχη προηγούμενη χρονιά. Επίσης είναι μεγάλη ευκαιρία αυτή την στιγμή για κάποιον να αγοράσει ψάρια αυτές τις ημέρες. Υπάρχουν μεγάλα και ωραία ψάρια που μπορεί κανείς να τα βρει ακόμη και 10€ πιο κάτω από την αρχική του τιμή και είναι όλα φρέσκα».

Αντρέας Νιώτης: Ο κόσμος να διαλέξει ποιοτικά

Ο Αντρέας Νιώτης είναι ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Αθηνών και μιλώντας στο Newbomb.gr υπογραμμίζει, «oι τιμές αυτή την στιγμή στα αμνοερίφια είναι ελαφριά πιο «τσιμπημένες» σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αυτή την στιγμή. Το κιλό κυμαίνεται μεταξύ 6,90€-9,90€. Ωστόσο στη Βαρβάκειο η ποιότητα των προϊόντων σε σχέση με την τιμή που δίνονται είναι αρκετά καλή. Για κάποιον που θέλει να αγοράσει με ηρεμία και να εξυπηρετηθεί σωστά αυτές τις ημέρες μπορεί να επισκεφθεί την Βαρβάκειο. Η πρόσβαση είναι εύκολη, υπάρχει δημοτικό πάρκινγκ απέναντι από την αγορά οπότε χωρίς κόπο και με λειτουργικότητα ο καταναλωτής μπορεί να διαλέξει το καλύτερο για την οικογένεια του ερχόμενος εδώ».

O κύριος Νιώτης

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, σχολίασε: «Οι τιμές θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα. Η ασάφεια για το αν ο κόσμος θα μείνει ή θα φύγει εκτός των τειχών μας κρατάει δέσμιους γιατί δεν γνωρίζουμε τι παραγγελίες θα κάνουμε. Αυτό θα διαμορφώσει και τις τελικές τιμές. Ο κόσμος πρέπει να υπερπηδήσει πολλά εμπόδια για να έρθει σε εμάς λόγω των περιορισμών. Αλλά δεν γίνεται να του επιτρέπουν να πηγαίνει στην Ερμού και όχι στη Βαρβάκειο για να πάρει κρέας για το παιδί του. Οι διαδημοτικές απαγορεύσεις θα μπορούσαν να αρθούν τουλάχιστον για την περίοδο που διανύουμε. Να τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα –όπως είχε γίνει και την προηγούμενη χρονιά- και να μπορεί ο κόσμος να έχει επιλογή και ποικιλία. Από την άλλη η Βαρβάκειος είναι μια αγορά ανοιχτή 7 στρεμμάτων που αερίζεται και είναι ασφαλής για όλους», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει, «ο κόσμος έχει στραφεί στα σούπερ μάρκετ όλο αυτό το διάστημα για το κρέας του και στις τοπικές αγορές με αποτέλεσμα η κίνηση στην Βαρβάκειο τους τελευταίους μήνες να είναι αισθητά πτωτική. Περιμένουμε με αγωνία τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αγορά άμεσα και όχι τελευταία στιγμή, για να μπορούμε να κάνουμε διαχείριση προς όφελος των καταναλωτών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οι ΗΠΑ «προικίζουν» την Ελλάδα: Ελικόπτερα, τεθωρακισμένα και... F-35 - Νέο χτύπημα στον Ερντογάν