ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Τα αγριογούρουνα πήραν… φόρα - Κινητοποίηση των Αρχών στο Άλσος Συκεών

αγριογούρουνα
GRtimes.gr

Τα αγριογούρουνα συνεχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη 

Μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση αγριογούρουνου έχει στηθεί από νωρίς το πρωί στο Άλσος Συκεών, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες που κατέγραψε το GRTimes.gr, προσωπικό του Δασαρχείου μαζί με τον Κυνηγετικό Σύλλογο και τη συνδρομή της αστυνομίας έχουν στήσει παγίδα προκειμένου να εγκλωβίσουν το ζώο και στη συνέχεια να απομακρυνθεί.

Πώς εντοπίστηκε

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο GRTimes.gr ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Διαχείρισης Απορριμμάτων, Αντώνης Σαουλιδης, υπήρξαν ενδείξεις και διαμαρτυρίες ότι το αγριογούρουνο ήταν μέσα στο Άλσος στις 2 τα ξημερώματα, χωρίς να γίνει αναφορά για κάποια περίεργη δραστηριότητα.

Στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και το Δασαρχείο, ενώ ενημερώθηκε και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης μέλη του οποίου έφτασαν στο σημείο. Ακολουθώντας τα ίχνη του ζώου άπαντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι στην πυκνή βλάστηση στο βόρειο τμήμα του Άλσους. «Τοποθετήθηκε παγίδα και τροφή και είμαστε εν αναμονή», ανέφερε ο κ. Σαουλιδης.

«Όποια βοήθεια ζητηθεί, ο δήμος είναι έτοιμος να παρέχει στήριξη σε οποιοδήποτε τόπο και χρόνο», υπογράμμισε. Σημειώνεται, ότι για να μην φύγει το ζώο εκτός του Άλσους Συκεών, έχουν σφραγιστεί είσοδοι και έξοδοι ενώ η επιχείρηση ενδέχεται να κρατήσει αρκετές ώρες.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες πάντως, δεν αποκλείεται τα αγριογούρουνα να είναι τελικά δύο.

Να θυμίσουμε πως πριν μέρες, είχαν βρεθεί αγριογούρουνα να κάνουν... παγανιά στα Λαδάδικα αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τι αλλάζει την Παρασκευή: Τέλος τα SMS, στις 00:30 η απαγόρευση κυκλοφορίας - Πώς θα πάμε σε νησιά