ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι δρούσαν οι αμετανόητοι ληστές στη Θεσσαλονίκη - 36 ληστείες σε ένα μήνα

Βίντεο ντοκουμέντο: Έτσι δρούσαν οι αμετανόητοι ληστές στη Θεσσαλονίκη - 36 ληστείες σε ένα μήνα

Σοκάρουν εικόνες από τη δράση αδίστακτης σπείρας που αποφυλακίστηκε, αλλά συνέχισε τα χτυπήματα στα σπίτια ανυποψίαστων πολιτών.

Τα βίντεο ντοκουμέντα, οι μαρτυρίες των θυμάτων τους στην κάμερα, μαζί με την εξήγηση για τις πρόσφατες αποφυλακίσεις των 5 μελών της σπείρας, προκαλούν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις στη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο.

«Να είναι αυστηροί μόνο ως προς τις ποινές τους. Αν τους δούμε αύριο πάλι έξω θα συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια εγκλήματα» αναφέρει ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής.

Όπως έγινε γνωστό οι 5 από τους 6 της σπείρας αποφυλακίστηκαν τον περασμένο Μάρτη. Δέχτηκαν να αποζημιώσουν τα θύματά τους και έκαναν αίτηση αντικατάστασης που έγινε αποδεκτή.

Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν κι πάλι να σκορπούν τον τρόμο. Έβγαλαν 53.000 ευρώ μέσα από 36 χτυπήματα και συνέχιζαν με τον ίδιο αδίστακτο τρόπο. Οι εικόνες από τα κλοπιμαία και τα αυτοκίνητα που έκαψαν για να σβήσουν τα ίχνη τους, όπως αυτό, δείχνουν κομμάτια από τη λεία και πτυχές της μεθοδολογίας τους…

«Κυνηγούσαν τον σκύλο μέσα εδώ με το αυτοκίνητο για να τον χτυπήσουν» αναφέρει στην κάμερα του Mega ένας από τους ιδιοκτήτες και θύμα της σπείρας.

Χτύπησαν και τον σκύλο

Όσα αναφέρει ο ιδιοκτήτης της αποθήκης αποτυπώνονται μέσα από τις κάμερες ασφαλείας. Οι δράστες φτάνουν στην αποθήκη και χτυπούν καταρχήν τον σκύλο για να φύγει από κοντά τους.

Είναι 03.30 τη νύχτα και οι δράστες συνεχίζουν. Με το κλεμμένο τους αυτοκίνητο χτυπούν τη μεταλλική εξώπορτα και καταφέρνουν να τη σπάσουν. Μπαίνουν μέσα και αρχίζουν να κλέβουν. Όλοι με κουκούλες και μάσκες για τον κορονοϊό μέσα σε 90 δευτερόλεπτα.

Την ίδια νύχτα στις 12 Μαϊου, με το ίδιο αυτοκίνητο χτυπούν άλλες δύο φορές. Ένα εργοστάσιο αλλαντικών της περιοχής και το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Θερμαϊκού.

Για να μπορέσουν να μεταφέρουν τα κλοπιμαία τρόφιμα, οι δράστες βούτηξαν και το φορτηγάκι που βρήκαν μέσα.

Αμέσως μετά έβαλαν στο στόχαστρο εταιρεία αλλαντικών. Παραβίασαν την είσοδο και τρύπωσαν στα γραφεία της διοίκησης, που ακόμα, 8 μέρες μετά τα πάντα παραμένουν όπως τα άφησαν οι δράστες…

Η αστυνομία χθες κατάφερε να τους συλλάβει ξανά. Όλοι Ρομά, συγγενείς μεταξύ τους, κατάφεραν το διάστημα που ενώθηκαν και πάλι μετά τις αποφυλακίσεις να κάνουν 2 ληστείες, 13 διαρρήξεις σπιτιών, 9 διαρρήξεις εταιρειών και 2 δημοτικών εγκαταστάσεων. Έκλεψαν 5 αυτοκίνητα και 5 κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στο Mega μίλησε ένα από τα θύματα των διαρρηκτών, ο ιδιοκτήτης καταστήματος ζωοτροφών, Χρήστος Ντάμαρης.

Ξαφνικά μέσα στο βράδυ χτύπησε ο συναγερμός με τον ιδιοκτήτη να βλέπει από τις κάμερες ασφαλείας τέσσερα άτομα να ανοίγουν την ταμειακή μηχανή. Οι δράστες με αυτοκίνητο που είχαν κλέψει έσπασαν την τζαμαρία της πόρτας.

Δείτε το βίντεο:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Νύχτα – κόλαση σε Κορινθία και Αττική – Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα – Εκκένωση οικισμών