ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική στην εστίαση, δεξιώσεις: Αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές

Απαγόρευση κυκλοφορίας βόλτα Αθήνα
INTIME

Την Τετάρτη συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι για την απαγόρευση κυκλοφορίας, την αύξηση του αριθμού των παρισταμένων στις δεξιώσεις και την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις σχετικά με τις αλλαγές στην απαγόρευση κυκλοφορίας, την αύξηση των παρισταμένων στις δεξιώσεις αλλά και την επιστροφή της μουσικής στην εστίαση.

Ειδικά για τη μουσική ως «επιταχυντής» φαίνεται ότι λειτουργούν τα διάφορα κορονο-πάρτι σε αρκετές περιοχές της χώρας όπως τη Θεσσαλονίκη ή την Πάτρα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο το υπουργείο Ανάπτυξης εισηγείται προς τους λοιμωξιολόγους που συνεδριάζουν εκτάκτως την Τετάρτη να επιτραπεί η αναπαραγωγή μουσικής στα καταστήματα εστίασης το συντομότερο δυνατόν.

Ορισμένες πληροφορίες θέλουν, μάλιστα, η πρόταση να αφορά την επαναφορά της μουσικής ακόμα και από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Παρόλα αυτά τα υπόλοιπα μέτρα όπως το απαγορευτικό στους όρθιους πελάτες θα συνεχίσουν να ισχύουν κανονικά μέχρι νεοτέρας.

«Όλα αυτά τα θέματα θα βρεθούν στην ατζέντα της Επιτροπής. Θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα. Και αυτά που αναφέρατε σε ό,τι αφορά το ωράριο κυκλοφορίας και για την πιθανή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, ώστε να δοθεί μία ορατότητα στους πολίτες, που θέλουν να προγραμματίσουν τέτοιου τύπου δραστηριότητες σε μεταγενέστερο χρόνο» ήταν η απάντηση που έδωσε τη Δευτέρα η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Όσον αφορά τις δεξιώσεις ο Άδωνις Γεωργιάδης τη Δευτέρα είπε ότι στα κτήματα πρέπει να εφαρμοστούν οι κανόνες που ισχύουν στην εστίαση, οι ροτόντες, δηλαδή, να είναι για 6 άτομα και να υπάρχουν αποστάσεις 1,80μ. μεταξύ των τραπεζιών.

Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει η πληροφορία ότι θα ζητηθεί να δοθεί «πράσινο φως» για αύξηση του αριθμού των καλεσμένων σε δεξιώσεις για γάμους, βαπτίσεις κτλ. από τους 100 που είναι σήμερα σε 250 ή 300.

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας το επικρατέστερο σενάριο θέλει τη μείωση του ωραρίου της, να ξεκινά, δηλαδή, στις 1:30 τα ξημερώματα αντί για τις 12:30 που ισχύει σήμερα.

Σκέψεις υπάρχουν να μπουν μετρά και στην πίστα και να σηκώνεται συγκεκριμένος αριθμός ατόμων για χορό, κάτι που όμως είναι ιδιαίτερα να ελεγχθεί.

Όσον αφορά τα πανηγύρια αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούλιο, ωστόσο υπάρχει ο φόβος μήπως προκαλέσουν τοπικές επιδημίες «κοκκινίζοντας» για παράδειγμα ένα μικρό νησί, ειδικά εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τρέχει η επιχείρηση «Ελευθερία» - Οι απρόθυμοι και τα προνόμια