ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη: Λάθος το τέλος της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους – Ανεμβολίαστοι το 99,2% στις ΜΕΘ

ΜΕΘ κορονοϊός
Φωτογραφία αρχείου
INTIME

Πρόωρο χαρακτήρισε το τέλος της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους η Ματίνα Παγώνη τονίζοντας τον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχουν οι ανεμβολίαστοι

Για σοβαρό κίνδυνο όσων δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού έκανε λόγο η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αττικής και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων το 99,2% όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.

«Όσοι είναι εμβολιασμένοι, δεν φτάνουν ποτέ στη ΜΕΘ. Να γίνει αυτό κατανοητό. Και αν νοσήσει κάποιος (εμβολιασμένος) είναι με απλά συμπτώματα και με την μετάλλαξη την τελευταία» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Προειδοποίησε, δε, ότι τα πράγματα θα είναι τόσο δύσκολα που κανένας δεν θα θέλει να τα σκεφτεί εάν έως το τέλος Αυγούστου, το αργότερο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου δεν έχει εμβολιαστεί το 80% του πληθυσμού και όχι 70% ή 75%.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν καθώς όπως είπε παρατηρείται μια μικρή μείωση στα άτομα που σπεύδουν να εμβολιαστούν στις μικρότερες ηλικίες αν και έχουν αυξηθεί λίγο οι εμβολιασμοί στις ηλικιακές ομάδες των 50, 60 και άνω.

Σύμφωνα με την ίδια η ομάδα που δεν πρόκειται να πειστεί να εμβολιαστεί γιατί πιστεύει για παράδειγμα ότι κολλάνε τα ψαλίδια στο μπράτσο είναι της τάξης του 5%. Για τους υπολοίπους που είναι διστακτικοί η κυρία Παγώνη είπε ότι πρέπει να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης στην οποία εκτός από τους γιατρούς πρέπει να συμμετάσχει και η εκκλησία.

Όπως τόνισε οι απειλές και το κούνημα δακτύλου δεν αποδίδουν ειδικά στους νέους αντίθετα χρειάζεται επανάληψη στα επιχειρήματα ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν.

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι ήταν λάθος η απόφαση για σταματήσει η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους γιατί ήταν πρόωρη και προκάλεσε χαλαρότητα.

Για τους εμβολιασμούς νέων 15 έως 17 ετών, η Παγώνη τόνισε ότι πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 10 Σεπτεμβρίου προσθέτοντας ότι «οι καθηγητές εννοείται ότι πρέπει να είναι ήδη εμβολιασμένοι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γκίκας Μαγιορκίνης: Έως 262% η αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα – Πώς θα μπει «φρένο»