ΕΛΛΑΔΑ

Ελαφρυντικά στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο

Ελαφρυντικά στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο

Ελαφρυντικά στον γνωστό ποινικολόγο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος μαζί με άλλους 20 κατηγορούμενους για την υπόθεση της παράνομης αγοραπωλησίας δασικής έκτασης στην περιοχή Αιξωνή της Γλυφάδας, αναγνώρισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το δικαστήριο υιοθετώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, τα οποία ζήτησε η πλευρά του γνωστού δικηγόρου.

Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν και στους άλλους κατηγορούμενους πλην του δικηγόρου, Δημήτρη Παρασκευόπουλου και των επιχειρηματιών Τζον Κωνσταντινίδη και Κωνσταντίνο Γεωργίου. Η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών αναμένεται να εκδοθεί αργά σήμερα το βράδυ.

«Δεν υπήρχαν προϋποθέσεις για ποινική δίωξη»

«Η απόφαση, όσον αφορά στο αθωωτικό της σκέλος, με το οποίο κατέρρευσε το μεγαλύτερο και το σοβαρότερο μέρος του κατηγορητηρίου, αποτελεί πανηγυρική δικαίωσή μου, αφού δέχθηκε ότι δεν υπήρχαν οι αναγκαίες αντικειμενικές προϋποθέσεις για να ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της απάτης ενώπιον του δικαστηρίου σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου» υποστήριξε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος. «Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της απόφασης, το δικαστήριο επέλεξε, κατά τρόπο ανεξήγητο και αγνοώντας το συντριπτικό ουσιαστικό και νομικό υλικό, να διατηρήσει ένα μικρό μέρος του κατηγορητηρίου, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα ανατραπεί στο Πενταμελές Εφετείο. Το τεκμήριο της αθωότητας παραμένει, και έχω ήσυχη τη συνείδηση μου, διότι στην υπόθεση αυτή άσκησα το δικηγορικό μου λειτούργημα κατά τρόπο ανεπίληπτο» σημείωσε κλείνοντας.

Διαβάστε επίσης: Αναμένεται η απόφαση για την καταπάτηση στην Αιξωνή Γλυφάδας