ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρικάκος σε αρχηγό της ΕΛΑΣ: Μην προσάγετε εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τον νόμο

Τάκης Θεοδωρικάκος για προσαγωγές εκπαιδευτικών
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να μην γίνονται προσαγωγές εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τον νόμο για τα self test και τις μάσκες και να μην οδηγούνται στα ΑΤ σε περίπτωση μηνύσεων
ΙΝΤΙΜΕ

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να μην γίνονται προσαγωγές εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τον νόμο για τα self test και τις μάσκες και να μην οδηγούνται στα ΑΤ σε περίπτωση μηνύσεων

Άλλο ένα βήμα προστασίας των εκπαιδευτικών που γίνονται αποδέκτες μηνύσεων και άλλων αντιδράσεων από μη εμβολιασμένους γονείς που δεν θέλουν να τηρήσουν τον νόμο όσον αφορά τη χρήση μάσκας ή τα self test κάνει η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αφενός να μην γίνονται προσαγωγές εκπαιδευτικών που εφαρμόζουν τον νόμο και αφετέρου σε περίπτωση μηνύσεων οι εκπαιδευτικοί να μην οδηγούνται στα αστυνομικά τμήματα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό.

Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία.

Αλλαγές και στον Ποινικό Κώδικα

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει παρέμβαση στον νέο Ποινικό Κώδικα, για την αποφυγή αυτοφώρου εκπαιδευτικών και γιατρών που διώκονται από μη εμβολιασμένους.

Συγκεκριμένα, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, θαιατηρείται πρακτικά το δικαίωμα υποβολής μήνυσης αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα να... στείλει κάποιος έναν λειτουργό που στο αυτόφωρο.

Παράλληλα, επισημαίνεται πως ο προπηλακισμός συνιστά ποινικό αδίκημα και σε αυτές τις περιπτώσεις παρεμβαίνει η ΕΛ.ΑΣ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε από κορονοϊό η Λιολιώ Κολυπέρα - Η προφητική ατάκα που είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στην 22χρονη ανήκει η σορός που βρέθηκε – Τη δολοφόνησαν λέει ο ιατροδικαστής

Big Brother: Απίστευτη αποκάλυψη - «Το κρεβάτι γιατί κουνιέται; 2-3 φορές τη μέρα το κάνουν σίγουρα»