ΕΛΛΑΔΑ

Έκκληση του καθηγητή Τζανάκη μέσω Newsbomb.gr: Ακυρώστε τις εκδρομές για να μην κλείσουν τα σχολεία

Έκκληση του καθηγητή Τζανάκη μέσω Newsbomb.gr: Ακυρώστε τις εκδρομές για να μην κλείσουν τα σχολεία
ap

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Nesbomb.gr, εξέφρασε την ανησυχία του για τη διεξαγωγή πολυήμερων μαθητικών εκδρομών.

Σφοδρότατο αποδεικνύεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας, με τα ημερήσια κρούσματα να σπάνε κάθε ρεκόρ και να δοκιμάζουν τις αντοχές του Συστήματος Υγείας.

Την Παρασκευή (12.11) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.862 νέα κρούσματα, 55 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 508.

Μαζί με τα κρούσματα, αυξάνεται και η ανησυχία των γονέων. Αρκετοί είναι αυτοί που προσπαθούν να μην στείλουν τα παιδιά τους σχολείο έστω και αν υπάρχει μόνο ένα κρούσμα στην τάξη, καθώς φοβούνται τη μεγάλη διασπορά ανάμεσα στα παιδιά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα κρούσματα σε σχολικές μονάδες θα αυξηθούν. Ωστόσο, οι επιστήμονες ανησυχούν κυρίως για τα ανεμβολίαστα ενήλικα μέλη των οικογενειών, καθώς εκείνα είναι που θα νοσήσουν βαρύτερα εάν κολλήσουν από τα παιδιά.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο Newsbomb.gr για την εικόνα των κρουσμάτων στα παιδιά, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «γνωρίζω πως σχολεία σε όλη την επικράτεια ετοιμάζουν σχολικές εκδρομές, είναι επικίνδυνο εν μέσω πανδημίας να μετακινούνται μαθητικοί πληθυσμοί σε κόκκινες περιοχές. Οι εκδρομές πρέπει να αναβληθούν. Τα σχολεία δεν πρέπει να κλείσουν ξανά. Οι γονείς δεν έχουν λόγο να φοβούνται αν τηρούν πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα», είπε ο καθηγητής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ - Τι αλλάζει από αύριο Σάββατο 13 Νοεμβρίου

Καιρός: Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες - Πού και πότε θα χτυπήσουν

Χαλάνδρι: Η Κλοντιάνα Τσέλο, το εργοστάσιο σοκολάτας και το μυστήριο με τα 3 δισεκατομμύρια