ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Ηράκλειο: Κατέρρευσε στέγαστρο σε σχολείο - «Κραυγή» αγωνίας από μαθητές και καθηγητές

νέο ηράκλειο στέγαστρο σχολείο
Κατέρρευσε στέγαστρο σχολείου στο Νέο Ηράκλειο.
ΙΝΤΙΜΕ/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νέο Ηράκλειο: Μαθητές και καθηγητές εκφράζουν την ανησυχία τους για το στέγαστρο που κατέρρευσε.

Οι μαθητές και οι καθηγητές στο 1ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου είναι αντιμέτωπο με μεγάλο κίνδυνο, μετά την κατάρρευση στέγης που συνέβη την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το διάστημα αυτό ευτυχώς κανείς δεν βρισκόταν στον χώρο, ωστόσο ανησυχίες υπάρχουν για τη συνέχεια, καθώς στο συγκρότημα έχει γενικά εντοπιστεί στατική ανεπάρκεια, ενώ σημειώνεται ότι όλα προκλήθηκαν από τον σεισμό του 2019 όταν τα τρία συγκροτήματα στο σχολείο που φιλοξενεί 450 παιδιά και είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή υπέστησαν ζημιές.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Γιάννης Μανώλας, μιλώντας στο OPEN, τόνισε ότι η στέγη κατέρρευσε σε σημείο που ήταν η είσοδος των καθηγητών.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το ένα συγκρότημα αποκαταστάθηκε χωρίς καν να έχει γίνει έλεγχος στατικής επάρκειας, ενώ στα άλλα δύο οι επισκευές ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα και μέσα στα Χριστούγεννα έπεσε το στέγαστρο.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πρόβλημα για συγκεκριμένα κομμάτια είχε προκύψει μετά τον σεισμό, όμως οι εργασίες άρχισαν τον περασμένο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τον ίδιο, ευθύνες φέρει και η δημοτική Αρχή που θα έπρεπε να κινητοποιηθεί για το θέμα, καθώς παιδιά ίσως κινδυνεύουν. Ανάμεσα σε όλα, αναφέρεται πως μετά το συμβάν καταστράφηκε και το σπίτι του φύλακα που βρισκόταν εντός του κτιρίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στην Ξάνθη: Μεγάλη φωτιά σε καπναποθήκες στο κέντρο της πόλης

Καιρός - Μαρουσάκης: Ξεκινά πρώτο ψυχρό κύμα – Έρχονται πυκνές χιονοπτώσεις και -20 βαθμοί Κελσίου

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε η πηγή του «περίεργου» ήχου στα Μετέωρα

Τζώρτζης Μονογυιός: Βίαιος ο θάνατος του – Το σπαρακτικό αντίο της μητέρας του

Survivor Spoiler: Τα δάκρυα του Βαλάντη και ξαφνικά…καβγάς για Κατσαούνη – Μυριέλλα