ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Τοποθετούνται οι οικίσκοι για τους μαθητές του 7ου Δημοτικού μετά τους ισχυρούς σεισμούς

Ηράκλειο οικίσκοι
Μπαίνουν οι οικίσκοι στο 7ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου.
ekriti.gr

Ηράκλειο: Άρχισε η τοποθέτηση οικίσκων στο 7ο δημοτικό σχολείο.

Ξεκίνησε σήμερα Τρίτη τοποθέτηση των οικίσκων στους οποίους θα στεγαστεί προσωρινά το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, το οποίο υπέστη υλικές ζημιές μετά τους ισχυρούς σεισμούς το περασμένο φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekriti, οι οικίσκοι είναι συνολικά 18 και τοποθετούνται σε ακίνητο επί της παραλιακής, ιδιοκτησίας (κατά το μεγαλύτερο μέρος) του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Τα συνεργεία του Δήμου Ηρακλείου και της αναδόχου εταιρείας, που έχουν αναλάβει τις εργασίες, αναμένεται να έχουν τις έχουν ολοκληρώσει έως την προσεχή Παρασκευή 21 Ιανουαρίου ενώ η μεταστέγαση του σχολείου προβλέπεται για τις αρχές Φεβρουαρίου.

Από τους 18 οικίσκους, 12 προορίζονται για αίθουσες διδασκαλίας, ένας για αίθουσα διδασκόντων, ένας για αίθουσα πληροφορικής, ένας για αίθουσα διοίκησης, δυο για τουαλέτες των παιδιών (συνολικά 12 WC), ένας για τουαλέτες των διδασκόντων.

Υπενθυμίζεται ότι το κτίριο του 7ου σχολείου υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια των σεισμών του Σεπτεμβρίου του 2021. Η μεταστέγαση θα διαρκέσει έως ότου το κτίριο να είναι και πάλι έτοιμο και ασφαλές.

Στη συνέχεια, οι οικίσκοι θα παραμείνουν στην ίδια θέση, για να καλύψουν τυχόν έκτακτες ανάγκες σχολικής στέγης που θα προκύψουν.

Στο σημείο βρέθηκαν την Τρίτη η Αντιδήμαρχος Παιδείας - Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Στέλα Αρχοντάκη-Καλογεράκη και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηρακλείου και Αντιδήμαρχος ΚΕΠ, ΚΕΣΑΝ, Φύλαξης Σχολικών Μονάδων Αντώνης Περυσινάκης.

Αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη που δίνει προσωρινή λύση στο πρόβλημα του 7ου Δημοτικού Σχολείου.

Τους οικίσκους προμήθευσε η «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.», μετά από αίτημα του Δήμου Ηρακλείου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΥΑΘ: Αυτή είναι η επίσημη εξήγηση για τους απόκοσμους ήχους στη Θεσσαλονίκη

Ευρωβουλή: Nέα πρόεδρος η Ρομπέρτα Μετσόλα

Τζώρτζης Μονογυιός: Συγκλονιστικές εικόνες με τα εγκαύματα του φίλου του που τον απεγκλώβισε

Survivor Spoiler 18/1: Αποχωρεί και αλλάζουν τα δεδομένα (video)