ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: 7.000 θετικά τεστ κορονοϊού τη Δευτέρα

Σχολεία: 7.000 θετικά τεστ κορονοϊού τη Δευτέρα
Tα σημερινά self test αφορούσαν μαθητές και καθηγητές στα 29.000 τμήματα που δεν λειτούργησαν τις προηγούμενες ημέρες

Tα σημερινά self test αφορούσαν μαθητές και καθηγητές στα 29.000 τμήματα που δεν λειτούργησαν τις προηγούμενες ημέρες λόγω κακοκαιρίας

Η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων που είχαν κλείσει λόγω κακοκαιρίας έγινε σήμερα με self test για μαθητές και καθηγητές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, επρόκειτο για 29.000 τμήματα. Από τα self test που πραγματοποιήθηκαν και δηλώθηκαν, τα 6.948 ήταν θετικά.

Συνολικά, την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των σχολείων θα γίνουν τρία self test την εβδομάδα 31/1-4/2, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1), της Τρίτης (1/2) και της Παρασκευής (4/2).

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν δύο ράπιντ τεστ και ένα σελφ τεστ, όλα με δική τους επιβάρυνση. Το ραπιντ τεστ θα πρέπει πραγματοποιηθεί έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (31/1) και της Παρασκευής (4/2) ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθεί και σελφ τεστ έως 24 ώρες πριν την προσέλευση της Τρίτης (1/2).

Στα άλλα σχολεία που λειτούργησαν κανονικά την περασμένη εβδομάδα ή που ήταν σε αναστολή λόγω κακοκαιρίας, αλλά επαναλειτούργησαν την Πέμπτη ή την Παρασκευή με self test, εφαρμόζεται η κανονική διαδικασία δύο ελέγχων την εβδομάδα, προ της προσέλευσης την Τρίτη (1/2) και την Παρασκευή (4/2).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.